Το OneDrive σταματά τον συγχρονισμό σε Windows 7/8 τον Μάρτιο του 2022

Η Microsoft ωθεί τους χρήστες σε αναβάθμιση του λειτουργικού τους συστήματος αν θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Η Microsoft προσπαθεί να ωθήσει περισσότερους ανθρώπους προς τις νεότερες εκδόσεις Windows. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Thurrot, η Microsoft έχει προειδοποιήσει ότι το OneDrive για υπολογιστές θα σταματήσει να συγχρονίζεται σε Windows 7/8 την 1η Μαρτίου 2022. Επίσης, το λογισμικό θα σταματήσει να λαμβάνει ενημερώσεις από την 1η Ιανουαρίου και μετά. Οι χρήστες θα μπορούν παρ’ όλα αυτά να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την web έκδοση για τη μεταφορά αρχείων, αλλά προφανώς είναι μια επιπλέον ταλαιπωρία εάν χρησιμοποιούν παλαιότερο υπολογιστή για να έχουν πρόσβαση στο cloud.

Λίγο περισσότερο χρόνο θα δώσει η Microsoft στους business πελάτες. Η αμερικανική εταιρεία συνδέει την εταιρική υποστήριξη OneDrive με τον κύκλο υποστήριξης των Windows. Οι business χρήστες των Windows 7 και 8.1 θα έχουν περιθώριο έως τις 10 Ιανουαρίου 2023 (το τέλος υποστήριξης και για τις δύο πλατφόρμες), ενώ οι χρήστες των Windows 8 ήδη θα πρέπει να κάνουν αλλαγή στο λειτουργικό τους σύστημα.

Η εταιρεία ήταν ξεκάθαρη για το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση. Αυτό θα βοηθήσει στην εστίαση πόρων σε νεότερες πλατφόρμες και τεχνολογίες των Windows, σύμφωνα με τους προγραμματιστές του OneDrive. Με άλλα λόγια, η Microsoft θέλει πραγματικά οι χρήστες να κάνουν αναβάθμιση σε Windows 10 ή Windows 11.

Πάντως, αυτή δεν ήταν μια εντελώς απροσδόκητη κίνηση. Η Microsoft έχει εδώ και καιρό πρόβλημα να πείσει ορισμένους πελάτες να αναβαθμίσουν σε νεότερες εκδόσεις των Windows, σε σημείο που οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις προτιμούν να πληρώνουν για ειδικά συμβόλαια υποστήριξης παρά να κάνουν την ενημέρωση. Αυτό φυσικά βλάπτει τα αποτελέσματα της Microsoft, αλλά εγκυμονεί επίσης κινδύνους για την ασφάλεια. Ένας από αυτούς τους κινδύνους ήταν και το WannaCry που εκμεταλλεύτηκε τους οργανισμούς που χρησιμοποιούσαν ξεπερασμένες εκδόσεις Windows. Η νέα πολιτική του OneDrive ενδέχεται να ωθήσει ορισμένους χρήστες να εγκαταστήσουν νεότερες εκδόσεις των Windows, ακόμη κι αν είναι κατά τα άλλα ευχαριστημένοι με ένα παλαιότερο λειτουργικό σύστημα.

{insomnia}

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!