Το OneDrive σταματά τον συγχρονισμό σε Windows 7/8 τον Μάρτιο του 2022

Η Microsoft ωθεί τους χρήστες σε αναβάθμιση του λειτουργικού τους συστήματος αν θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Η Microsoft προσπαθεί να ωθήσει περισσότερους ανθρώπους προς τις νεότερες εκδόσεις Windows. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Thurrot, η Microsoft έχει προειδοποιήσει ότι το OneDrive για υπολογιστές θα σταματήσει να συγχρονίζεται σε Windows 7/8 την 1η Μαρτίου 2022. Επίσης, το λογισμικό θα σταματήσει να λαμβάνει ενημερώσεις από την 1η Ιανουαρίου και μετά. Οι χρήστες θα μπορούν παρ’ όλα αυτά να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την web έκδοση για τη μεταφορά αρχείων, αλλά προφανώς είναι μια επιπλέον ταλαιπωρία εάν χρησιμοποιούν παλαιότερο υπολογιστή για να έχουν πρόσβαση στο cloud.

Λίγο περισσότερο χρόνο θα δώσει η Microsoft στους business πελάτες. Η αμερικανική εταιρεία συνδέει την εταιρική υποστήριξη OneDrive με τον κύκλο υποστήριξης των Windows. Οι business χρήστες των Windows 7 και 8.1 θα έχουν περιθώριο έως τις 10 Ιανουαρίου 2023 (το τέλος υποστήριξης και για τις δύο πλατφόρμες), ενώ οι χρήστες των Windows 8 ήδη θα πρέπει να κάνουν αλλαγή στο λειτουργικό τους σύστημα.

Η εταιρεία ήταν ξεκάθαρη για το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση. Αυτό θα βοηθήσει στην εστίαση πόρων σε νεότερες πλατφόρμες και τεχνολογίες των Windows, σύμφωνα με τους προγραμματιστές του OneDrive. Με άλλα λόγια, η Microsoft θέλει πραγματικά οι χρήστες να κάνουν αναβάθμιση σε Windows 10 ή Windows 11.

Πάντως, αυτή δεν ήταν μια εντελώς απροσδόκητη κίνηση. Η Microsoft έχει εδώ και καιρό πρόβλημα να πείσει ορισμένους πελάτες να αναβαθμίσουν σε νεότερες εκδόσεις των Windows, σε σημείο που οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις προτιμούν να πληρώνουν για ειδικά συμβόλαια υποστήριξης παρά να κάνουν την ενημέρωση. Αυτό φυσικά βλάπτει τα αποτελέσματα της Microsoft, αλλά εγκυμονεί επίσης κινδύνους για την ασφάλεια. Ένας από αυτούς τους κινδύνους ήταν και το WannaCry που εκμεταλλεύτηκε τους οργανισμούς που χρησιμοποιούσαν ξεπερασμένες εκδόσεις Windows. Η νέα πολιτική του OneDrive ενδέχεται να ωθήσει ορισμένους χρήστες να εγκαταστήσουν νεότερες εκδόσεις των Windows, ακόμη κι αν είναι κατά τα άλλα ευχαριστημένοι με ένα παλαιότερο λειτουργικό σύστημα.

{insomnia}

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα

IPSOS έρευνα με πρωτοβουλία της HUAWEI: το 64% των Ελλήνων πιστεύει ότι τα smartwatches μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη

Στις smart εφαρμογές και συσκευές στρέφονται οι καταναλωτές, για τη σωματική και και ψυχική τους ανάκαμψη μετά την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα της IPSOS η οποία διεξήχθη σε 10 χώρες με πρωτοβουλία της HUAWEI.

Διαβάστε περισσότερα... »

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Panagiotis Kefis

Στις smart εφαρμογές και συσκευές στρέφονται οι καταναλωτές, για τη σωματική και και ψυχική τους ανάκαμψη μετά την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα της IPSOS η οποία διεξήχθη σε 10 χώρες με πρωτοβουλία της HUAWEI.

Panagiotis Kefis

Έρχεται στις 7 Δεκεμβρίου

Panagiotis Kefis

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες...

Panagiotis Kefis

Με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις και φέτος

Panagiotis Kefis

Το Giga Campus by Vodafone & Demokritos αποτελεί μία κοιτίδα καινοτομίας από το μέλλον, που θα λειτουργεί μέσα από ένα οικοσύστημα εφαρμογών Internet of Things, με την υποστήριξη του 5G δικτύου της Vodafone.

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!

Panagiotis Kefis

Το έκτο κεφάλαιο της σειράς Far Cry επιστρέφει πιο ώριμο και πιο δυνατό στα σημεία

Panagiotis Kefis

Ένα τρελο τρελο θηριοτροφείο

Panagiotis Kefis