Samurai Warriors 5 Review

Διαβάστε την άποψη μας για το πέμπτο παιχνίδι της σειράς Samurai Warriors

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια από τo τελευταίο μέρος της σειράς Samurai Warriors και, όσον αφορά εμάς, το Samurai Warriors 4 του 2014 εξακολουθεί να είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια Warriors στην αγορά. Το Samurai Warriors 5 έχει λοιπόν μεγάλα παπούτσια να γεμίσει. Όμως αρκεί μια επανεκκίνηση της ιστορίας, ένα νέο εικαστικό style και μια σειρά από νέους μηχανισμούς για να δικαιολογήσει άλλη μία ιαπωνική κατάκτηση;

Ας ξεκινήσουμε με το πιο σημαντικό μέρος: Το Samurai Warriors 5 μπορεί να είναι ένα απίστευτα διασκεδαστικό παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι προσθέτει μερικές από τις πιο απολαυστικές μάχες hack και slash στον γιγαντιαίο  Warriors κατάλογο του Koei Tecmo – αλλά η περίπλοκη δομή του παιχνιδιού το κρατά πίσω πιο συχνά από ό, τι θα έπρεπε.

Το Samurai Warriors 5 γίνεται ένα επαναλαμβανόμενο παιχνίδι πολύ συχνά και όχι με καλό τρόπο. Όλα είναι χτισμένα γύρω από μια μακρά, πολλαπλών κεφαλαίων ιστορία που μοιράζεται στις ζωές δύο βασικών χαρακτήρων. Δομεί μια τεράστια campaign που διαρκεί για περίπου 30 ώρες αλλά το μέγεθος δεν είναι πραγματικά το πρόβλημα. Πράγματι, το μεγαλύτερο παράπονό μου είναι ότι η πρόοδός σας στην ιστορία εμποδίζεται μερικές φορές από την περιορισμένη επιλογή χαρακτήρων, καθώς και από την επαναλαμβανόμενη συλλογή πόρων που είναι κλειδωμένη πίσω από μια δευτερεύουσα λειτουργία παιχνιδιού.

Η ιδέα είναι ότι μεταφέρεστε μεταξύ του story mode και αυτού του δευτερεύοντος mode σε συχνή βάση. Η πρόοδος στην ιστορία ξεκλειδώνει περισσότερες αποστολές στη δευτερεύουσα λειτουργία “Citadel” όπου εκεί θα συγκεντρώσετε οικοδομικά υλικά που απαιτούνται για την αναβάθμιση διαφόρων εγκαταστάσεων. Με τη σειρά τους, αυτές οι εγκαταστάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ανεβάσετε τους χαρακτήρες σας και τα όπλα τους, ώστε να μπορείτε να αντιμετωπίσετε πιο δύσκολα στάδια της ιστορίας. Στα χαρτιά, είναι ένας αρκετά πλούσιος κύκλος παιχνιδιού, αλλά στην πράξη, προσθέτει ένα μεγάλο στρώμα κουραστικών και επαναλαμβανόμενων ενεργειών σε ένα ήδη μεγάλο campaign.

Ευτυχώς, το story mode είναι συναρπαστικό. Και πάλι, η πλοκή επικεντρώνεται σε δύο βασικά πρόσωπα στην ιαπωνική ιστορία: τον Nobunaga Oda και τον Mitsuhide Akechi. Το δίδυμο έχτισε τα θεμέλια για την πολυαναμενόμενη ενοποίηση της χώρας τους (η οποία θα συμβεί τελικά χρόνια μετά το θάνατό τους) και η ιστορία του Samurai Warriors 5 επικεντρώνεται σε αυτήν την άνοδο στην εξουσία. Το αποτέλεσμα παρέχει μια εκπληκτικά προσωπική προοπτική, καθώς βλέπουμε τους Nobunaga και Mitsuhide να αναπτύσσονται σε ρόλους που θα εδραιώσουν τη θέση τους στην ιαπωνική κουλτούρα. Προφανώς, ως παιχνίδι Warriors, όλα είναι πολύ anime (και, φυσικά, απλοποιημένα σε μεγάλο βαθμό), αλλά είναι πραγματικά διασκεδαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος.

Κάθε στάδιο του story mode προσπαθεί να αποτυπώσει μια βασική μάχη της εποχής, με ένα μείγμα από CGI cutscenes και πιο στατικές σκηνές διαλόγου που προκαλούν κάθε μάχη. Και παρόλο που πολλοί από τους 37 playable χαρακτήρες του παιχνιδιού δεν παίρνουν κάποια σημαντικά σημεία στο επίκεντρο, ο τίτλος κάνει πολύ καλή δουλειά για να βεβαιωθεί ότι όλοι θα συμπεριληφθούν κάποια στιγμή.

Όμως, όπως αναφέρθηκε και πριν, η επιλογή χαρακτήρων σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας είναι περιορισμένη. Για το μεγαλύτερο μέρος αυτό είναι εντάξει, απλώς θα παίζετε ως Nobunaga ή Mitsuhide 95% των περιπτώσεων ούτως ή άλλως, αλλά ορισμένα στάδια απαιτούν τη χρήση ενός δευτερεύοντος ήρωα. Το θέμα είναι ότι αυτός ο χαρακτήρας μπορεί να είναι συγκριτικά αδύναμος, ειδικά αν δεν έχετε παίξει ως τότε, και έτσι όλα σταματούν. Το Combat χάνει τη ροή του επειδή δεν κάνετε αρκετή ζημιά και η αναβάθμιση των ικανοτήτων σας απαιτεί πολλούς πόρους, πόρους που πρέπει να συλλεχθούν ξανά και ξανά στο Citadel mode. Έτσι, είτε γίνεσαι gaming είλωτας, είτε ρίχνεις τη δυσκολία στο εύκολο, όπου το να χαζεύεις τη μπάρα υγείας ενός εχθρού δεν είναι τόσο κουραστικό αλλά σίγουρα όχι διασκεδαστικό.

Είναι πραγματικά κρίμα που η δομή του Samurai Warriors 5 παρεμποδίζει μερικές φορές έτσι, γιατί το “θέρισμα” ορδών στρατιωτών με απολύτως γελοίες επιθέσεις με  την επίτευξη χιλιάδων combos είναι τρομερά διασκεδαστικό. Όταν πηγαίνετε στο πεδίο της μάχης ως ένας αρκετά ισχυρός χαρακτήρας, υπάρχει ένας χαρούμενος ρυθμός στην hack and slash δράση του παιχνιδιού. Το Samurai Warriors 5 βασίζεται στα θεμέλια του προκατόχου του, με γρήγορες, ευρείας εμβέλειας επιθέσεις που προορίζονται για τον περιορισμό των αδύναμων εχθρών και πιο συγκεντρωμένα ελαφριά και βαριά χτυπήματα που έχουν σχεδιαστεί για να “ρίχνουν” εχθρικούς αξιωματικούς. Αλλά είναι η νέα ένταξη των “Ultimate skills που ολοκληρώνει την συνταγή.

Τα Ultimate Skills είναι ουσιαστικά ιδιαίτερες κινήσεις που έχουν cooldowns. Ορισμένα ενισχύουν την επίθεση ή την άμυνα, ενώ άλλα σας επιτρέπουν να εξαπολύσετε ισχυρές επιθέσεις που καθαρίζουν την οθόνη από εχθρούς. Μπορεί να μην ακούγονται τόσο καινοτόμα, αλλά τα Ultimate Skills κάνουν θαύματα για το σύστημα μάχης του παιχνιδιού, προσθέτοντας ένα ευπρόσδεκτο επίπεδο στρατηγικής στη εργαλειοθήκη του χαρακτήρα σας. Αλλά ίσως το καλύτερο πράγμα με τα Ultimate Skills είναι ότι μπορούν να ακυρωθούν ανά πάσα στιγμή ακόμα κι αν είστε στην μέση ενός combo. Αυτό ανοίγει δραματικά τις επιλογές σας, καθώς μπορείτε ουσιαστικά να βελτιώσετε το στυλ παιχνιδιού του χαρακτήρα σας διαλέγοντας και επιλέγοντας τα αγαπημένα σας skills. Συνολικά, μια εξαιρετική προσθήκη.

Μόλις τελειώσετε με το story mode, υπάρχουν ακόμα πολλά να δείτε στο Samurai Warriors 5. Οποιοδήποτε ολοκληρωμένο στάδιο της ιστορίας μπορεί να ξαναπαιχτεί σε “Free Mode” με χαρακτήρες της επιλογής σας. Επίσης μπορείτε προχωρήσετε στο “Citadel Mode”, ενώ είναι αρκετά κουραστικό αξίζει τον κόπο για όλες τις ανταμοιβές που ενισχύουν τα όπλα σας. Είτε γιατί δεν χορτάσατε μάχες ή απλά θέλετε να σφυρηλατήσετε ορισμένα υπερβολικά ισχυρά όπλα, υπάρχουν άφθονοι λόγοι να παραμείνετε μετά τη λήξη των credits.

Πριν προχωρήσω στην σύνοψη, θα πρέπει να επισημάνω το νέο art direction του παιχνιδιού το οποίο δείχνει πολύ όμορφο σε μια μεγάλη οθόνη. Το Samurai Warriors 5 υιοθετεί ένα ιδιαίτερο semi-cel-shaded στυλ και αποτελεί έναν από τους ωραιότερους τίτλους Warriors μέχρι σήμερα.

Ως ένα πλήρες Warriors πακέτο, το Samurai Warriors 5 δεν ταιριάζει απόλυτα με τον προκάτοχό του, αλλά αυτό δεν το εμποδίζει να είναι ένα φανταστικό και διασκεδαστικό hack και slash παιχνίδι. Ακόμα κι αν το ίδιο το gameplay είναι σε μεγάλο βαθμό οικείο, μια επανεκκίνηση της ιστορίας και ένα ανανεωμένο εικαστικό δίνουν στην εμπειρία μια νέα και εκπληκτικά μοναδική αίσθηση. Επιπλέον, το νέο σύστημα Ultimate Skills είναι μια εξαιρετική προσθήκη και κάτι που θα θέλαμε να δούμε να γίνεται βασικό στα Warriors.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την CD Media για τις ανάγκες του Review.

Samurai Warriors 5

7

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

7.0/10

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Ενδιαφέρον και εθιστικό story mode
  • Διασκεδαστικό και ικανοποιητικό σύστημα μάχης
  • Όμορφοι χαρακτήρες και νέο εικαστικό

ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ

  • Γίνεται συχνά επαναλαμβανόμενο
  • Το Citadel Mode είναι κουραστικό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!