H Samsung παρουσιάζει νέες λύσεις διαχείρισης ενέργειας για μονάδες DDR5

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Η Samsung Electronics Co., Ltd., παγκόσμιος ηγέτης στην προηγμένη τεχνολογία ημιαγωγών, ανακοίνωσε τα πρώτα ολοκληρωμένα IC διαχείρισης ενέργειας (PMIC) της βιομηχανίας, τα S2FPD01, S2FPD02 και S2FPC01, για μονάδα διπλού ρυθμού δεδομένων πέμπτης γενιάς (DDR5) διπλής in-line μονάδας μνήμης (DIMM).

Μία σημαντική βελτίωση του σχεδιασμού της λύσης DRAM νέας γενιάς αποτελεί η ενσωμάτωση του PMIC στη μονάδα μνήμης, καθώς οι προηγούμενες γενιές διέθεταν το PMIC στη μητρική πλακέτα, προσφέροντας αυξημένη συμβατότητα και ακεραιότητα σήματος και παρέχοντας μια πιο αξιόπιστη και διαρκή απόδοση.

Τα νέα PMIC της Samsung για μονάδες DDR5 είναι εξοπλισμένα με υβριδικό πρόγραμμα οδήγησης πύλης υψηλής απόδοσης και ιδιόκτητο σχεδιασμό ελέγχου (ασύγχρονο βασικό σύστημα ελέγχου φάσης-διπλής φάσης), για βελτιωμένη απόδοση και μεταβατικές αποκρίσεις φορτίου.

Αυτό θα είναι το design και τα χρώματα του MacBook Air 2021

Το σύστημα αυτό επιτρέπει στην τάση DC να μεταβαίνει από υψηλή σε χαμηλή με μια γρήγορη παροδική απόκριση στις αλλαγές του φορτίου ρεύματος εξόδου, και να προσαρμόζει τη μετατροπή ανάλογα για να ρυθμίζει αποτελεσματικά την τάση εξόδου της, διατηρώντας τη σε σχεδόν σταθερά επίπεδα. Το σύστημα ελέγχου διαθέτει, επίσης, μεθόδους διαμόρφωσης πλάτους και συχνότητας παλμού, αποτρέποντας καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες κατά την εναλλαγή λειτουργιών.

«Με βελτιωμένη απόδοση ισχύος και χαμηλή τάση κυματισμού εξόδου, τα νέα PMIC, S2FPD01, S2FPD02 και S2FPC01, επιτρέπουν στα κέντρα δεδομένων, τους διακομιστές επιχειρήσεων και τις εφαρμογές υπολογιστών να αξιοποιήσουν στο έπακρο την απόδοση DDR5 για εξαιρετικά απαιτητικές εργασίες μνήμης», δήλωσε ο Harry Cho, Vice President του System LSI Μarketing στη Samsung Electronics.  

Δύο εκ των τριών νέων λύσεων DDR5 PMIC της Samsung, το S2FPD01 και το S2FPD02, προσφέρουν βέλτιστη απόδοση για τους σύγχρονους διακομιστές κέντρων δεδομένων και εταιρειών που πρέπει να αναλύουν μεγάλο όγκο δεδομένων, να διαθέτουν μηχανική και βαθιά εκμάθηση και να εκτελούν άλλες διάφορες υπολογιστικές εργασίες σε πραγματικό χρόνο. Το FPD01 έχει σχεδιαστεί για μονάδες με χαμηλή πυκνότητα ενώ το FPD02 για μονάδες με υψηλότερη πυκνότητα.

Επιπλέον, εφαρμόζοντας ένα υβριδικό πρόγραμμα οδήγησης πύλης υψηλής απόδοσης αντί ενός γραμμικού ρυθμιστή, τα νέα PMIC της Samsung μπορούν να λειτουργήσουν με απόδοση ισχύος έως 91%.

Το S2FPC01 είναι προσαρμοσμένο για χρήση σε επιτραπέζιους ή φορητούς υπολογιστές. Σχεδιασμένο σε κόμβο διαδικασίας 90 νανομέτρων (nm), η νέα λύση PMIC της Samsung προσφέρει πιο ευέλικτη απόδοση σε μικρότερο πακέτο.

Οι λύσεις διαχείρισης IC DDR5 DIMM της Samsung, τα S2FPD01, S2FPD02 και S2FPC01, είναι διαθέσιμα για δειγματισμό σε εταιρικούς πελάτες.

{Δελτίο Τύπου}

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

Αναλυτικά όλες οι εκδόσεις εντός του άρθρου

Panagiotis Kefis

Με πέντε day one κυκλοφορίες συνεχίζει το καλό σερί το Game Pass

Panagiotis Kefis

Bόμβα μεγατόνων!! Tα παιχνίδια των εταιρειών θα ενσωματωθούν στην συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass

Panagiotis Kefis

Ανακοινώθηκε ειδικό event στις 10 Απριλίου

Panagiotis Kefis

Τα προβλήματα στην ανάπτυξη μπορεί να του στοιχήσουν την κυκλοφορία ακόμα και μέσα στο έτος

Panagiotis Kefis

Η έρευνα της Samsung Electronics για τη δημιουργία τσιπ τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς με τεχνολογία MRAM δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature»

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!

Panagiotis Kefis

Το έκτο κεφάλαιο της σειράς Far Cry επιστρέφει πιο ώριμο και πιο δυνατό στα σημεία