Riders Republic Review

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Αν μία ράμπα είναι ο παράδεισος για έναν skater, τότε το όραμα ενός λάτρη των ακραίων σπορ για τη μετά θάνατον ζωή πιθανότατα μοιάζει πολύ με το Riders Republic. Ο τελευταίος τεράστιος ανοιχτός κόσμος της Ubisoft περιλαμβάνει επτά από τα πιο γραφικά εθνικά πάρκα της Αμερικής – μέρη όπως το Yosemite, το Sequoia, το Bryce Canyon και το Grand Teton και τα συγκεντρώνει σε έναν τεράστιο, εκτεταμένο χάρτη. Το αποτέλεσμα είναι ένα από τα πιο δραματικά σκηνικά που έχω δει σε βιντεοπαιχνίδι, με βαθιές κοιλάδες, βουνά που γαργαλάνε σύννεφα, πυκνά δάση, καταρράκτες που συντρίβονται και ποτάμια που βρυχώνται. Είναι ένα εντυπωσιακό τοπίο και μπορείτε να το διασχίσετε ελεύθερα με διάφορους τρόπους άκρως διασκεδαστικούς, όπως snowboard, wingsuiting, ορεινή ποδηλασία και σκι.

Το πιο ωραίο κόλπο του Riders Republic είναι ο τρόπος με τον οποίο σας επιτρέπει να μεταβείτε άμεσα ανάμεσα στα διάφορα extreme sports που προσφέρονται με το πάτημα ενός κουμπιού. Μπορείτε να κατεβείτε με snowboard μια απότομη, χιονισμένη βουνοπλαγιά, να πηδήξετε ηρωικά από έναν γκρεμό και, στη συνέχεια, να αλλάξετε σε μία πύραυλοκινούμενη στολή και να πετάξετε μέσα σε ένα βραχώδες φαράγγι. Στη συνέχεια, περνάτε πάνω από ένα χωμάτινο μονοπάτι, μεταβαίνετε στο mountain ποδήλατο σας και προσγειώνεστε στο μονοπάτι με ένα ικανοποιητικό γδούπο, προτού επιστρέψετε στη στολή σας και ξεκινήσετε ξανά προς στα σύννεφα. Είναι ευχάριστα απρόσκοπτο και απολύτως συναρπαστικό και κάνει την πλοήγηση σε αυτόν τον τεράστιο κόσμο μια συνεχή απόλαυση ακόμα και όταν απλώς ταξιδεύετε άσκοπα και απολαμβάνετε το τοπίο χωρίς συγκεκριμένο στόχο στο μυαλό σας.

Όπως θα περίμενε κανείς από ένα παιχνίδι της Ubisoft, ο χάρτης είναι πασπαλισμένος με εικονίδια, αν και εκτιμώ ότι τροφοδοτείται σταθερά, ξεκλειδώνοντας σε διαχειρίσιμα κομμάτια καθώς κερδίζετε XP και ανεβαίνετε επίπεδα. Υπάρχουν χιλιάδες δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε, όπως εκδηλώσεις με κόλπα snowboard, αγώνες κατάβασης mountain bike, Ski slalom και προκλήσεις με wingsuit. Η ολοκλήρωση αυτών ανεβάζει την κατάταξη της καριέρας σας, η οποία ξεκλειδώνει νέα γεγονότα, εξοπλισμό και αθλήματα. Προοδεύεις συνεχώς, ακόμα κι αν είσαι τελευταίος σε έναν αγώνα, κάτι που δίνει στο παιχνίδι μια ωραία αίσθηση ρυθμού και ορμής. Υπάρχει πάντα κάτι καινούργιο να κάνω, αν και μερικές φορές νιώθω παράλυτος από τις πολλές επιλογές, όπως, από πού να ξεκινήσω εδώ;

Το Snowboard είναι το αποκορύφωμα του Riders Republic. Στην πραγματικότητα, είναι ό,τι περισσότερο απόλαυσα από μια ψηφιακή εξομοίωση του αθλήματος από το SSX 3. Τα απίστευτα απότομα βουνά του Grand Teton, τα οποία καλύπτονται από ένα στρώμα από παχύ και σαν πούδρα χιόνι, είναι εκεί που πραγματικά το παιχνίδι ξεχωρίζει. Υπάρχει ένα ικανοποιητικό βάρος στα χειριστήρια και το όργωμα μέσα από το χιόνι είναι εκπληκτικά smooth. Υπάρχουν επίσης μερικές ωραίες μικρές λεπτομέρειες, όπως ο τρόπος με τον οποίο τα ρούχα του αναβάτη σας χτυπούν στον άνεμο καθώς σκύβετε προς τα εμπρός και ανεβάζετε ταχύτητα. Ένα συμπαγές σύστημα με κόλπα και με απόκριση που κάνει την εκτόξευση από ράμπες, τις ράγες, τις περιστροφές και τα πιασίματα να αισθάνονται υπέροχα. Το ski είναι αξιοπρεπές, αλλά σε σύγκριση με to snowboard είναι λίγο πολύ άκαμπτο και περιοριστικό.

Το mountain bike είναι το δεύτερο αγαπημένο μου άθλημα, αν και μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Σε μικρότερες, πιο σφιχτές πίστες, η απότομη ολίσθηση όταν πατάτε τα φρένα είναι λίγο υπερβολική και σκληρή για να επιτρέψει οποιονδήποτε λεπτό έλεγχο σε μια στροφή. Αλλά σε μεγάλους αγώνες κατάβασης, οι μεγάλες ταχύτητες που μπορείτε να φτάσετε και η συνεχής απειλή να ξύσετε ένα εμπόδιο και να πετάξετε, είναι συναρπαστικές. Η προσομοίωση του πώς λειτουργεί ένα ποδήλατο προσθέτει επίσης ένα ωραίο στρώμα σε αυτό. Αφήστε τα πετάλια καθώς κατεβαίνετε σε μια απότομη κλίση και η βαρύτητα θα κάνει όλη τη δουλειά για εσάς, καθώς η αλυσίδα κροταλίζει όπως περιστρέφεται. Μπορείτε επίσης να κάνετε κόλπα με ποδήλατα και υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα ρυθμισμένα τόσο για αγώνες εντός όσο και εκτός δρόμου.

Η πτήση είναι το πιο απλό από τα αθλήματα. Φρενάρεις τακτικά για να πετύχεις απότομες στροφές, και ώθηση όταν η διαδρομή μπροστά είναι καθαρή. Αλλά οι φόρμες με πυραύλους που ανέφερα νωρίτερα είναι ανεκτίμητες για την εξερεύνηση του κόσμου, το ταξίδι σε μακρινά events και το ξεκλείδωμα νέων fast travel σημείων. Το να μπορείτε να εκτοξεύεστε κάθετα στον αέρα και να πετάτε στα ύψη στον χάρτη με ιλιγγιώδεις ταχύτητες σημαίνει ότι, παρόλο που πρόκειται για έναν πραγματικά τεράστιο κόσμο, το να κυκλοφορείτε είναι παιχνιδάκι. Είναι απελευθερωτικό να βλέπεις ένα γεγονός μίλια μακριά σε ένα χιονισμένο βουνό, και μετά να πετάς αβίαστα εκεί σαν κάποιος υπερήρωας με jet-pack. Το Riders Republic είναι ότι πιο διασκεδαστικό έχω ζήσει διασχίζοντας έναν ανοιχτό κόσμο, συγκρίνοντας το μόνο με τα Spider-Man παιχνίδια.

Είναι λοιπόν ένα καλό παιχνίδι extreme sports, αν και λίγο απλοϊκό. H lead developer ομάδα της Ubisoft, Annecy, η οποία προηγουμένως έφτιαξε το Steep, έχει σαφώς δώσει προτεραιότητα στην προσβασιμότητα έναντι της κάθε είδους σε βάθος προσομοίωσης. Το Riders Republic δεν ασχολείται με την ακριβή φυσική ή την αποτύπωση κάθε απόχρωσης των αθλημάτων που απεικονίζει, θέλει απλώς να περάσετε καλά. Αυτό είναι εντάξει, αλλά μπορεί να κάνει το παιχνίδι ελαφρώς επιφανειακό και ρηχό μερικές φορές. Οι  μαζικοί αγώνες, όπου 60+ παίκτες ωθούνται σε μια μακροχρόνια, πολυδιάστατη διοργάνωση, είναι ένα υπερθέαμα και απολαυστικά χαοτικό. Αλλά μόλις ξεθωριάσει το αρχικό “wow” του να βλέπεις τόσους πολλούς πραγματικούς παίκτες να αγωνίζονται για την πρώτη θέση, όλα μοιάζουν αρκετά τεχνητά και επιτηδευμένα.

Και ο τόνος του… δυσκολεύομαι να βρω άλλη λέξη από “ανυπόφορο”. Το Riders Republic είναι ένα αδυσώπητα ενθουσιώδες παιχνίδι, σε αρρωστημένο βαθμό, και ο διάλογος πραγματικά αποτρόπαιος. Δεν ξέρω αν είναι ειλικρινές ή προορίζεται να είναι μια παρωδία του πώς μιλάνε οι άνθρωποι των extreme sports. Αλλά σε κάθε περίπτωση, όταν οι αστείοι, αυταρχικοί χαρακτήρες λένε πράγματα όπως “give it some beans” και “get stuck in and put some mustard on that thing”  πραγματικά… δεν θυμάμαι να θέλω ποτέ να κάνω σίγαση ένα παιχνίδι τόσο πολύ. Είναι απλώς ενοχλητικό και μειώνει ενεργά την ποιότητα του υπόλοιπου παιχνιδιού. Είναι μερικοί από τους πιο cringe διαλόγους που έχω ακούσει ποτέ και το γιουκαλίλι cover του Gangsta’s Paradise στο soundtrack είναι καθαρή ηχορύπανση.

Δεν είναι το ωραιότερο παιχνίδι, με μακρινά σκηνικά χωρίς πολύ λεπτομέρεια, cinematics χαμηλής ανάλυσης και screen tearing σε πολυσύχναστες περιοχές. Όμως η ιλιγγιώδης κλίμακα του κόσμου και η παντελής έλλειψη χρόνου φόρτωσης, είναι τεχνικά εντυπωσιακά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο internet για να βιώσετε το Career mode και την εξέλιξη, διαφορετικά έχετε κολλήσει με τo ελεύθερo, μάλλον κενό Zen mode. Οι περισσότεροι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια online αυτές τις μέρες, αλλά αν δεν μπορείτε για οποιονδήποτε λόγο, οι επιλογές σας θα είναι περιορισμένες. Να τονίσω εδώ πως οι servers της Ubisoft αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα με αποτέλεσμα να αποσυνδέομαι συνέχεια και να διακόπτεται το Career mode. Αισιοδοξώ πως αυτά τα θέματα θα λυθούν με χρόνο και patch updates.

Συνοψίζοντας, το νέο extreme sports παιχνίδι της Ubisoft είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό αλλά με λεπτομέρειες που χαλάνε την εμπειρία περιστασιακά. Είναι απογοητευτικό, γιατί η πραγματική οδήγηση στο Riders Republic είναι μια σωρεία διασκέδασης και αδρεναλίνης. Απλώς έχει συσκευαστεί με εντελώς άστοχο τρόπο. Θα πρέπει να αποφασίσετε αν αξίζει να το ανεχθείτε.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την CD Media για τις ανάγκες του Review.

Riders Republic

8

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

8.0/10

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Το καλύτερο Snowboard παιχνίδι εδώ και χρόνια
  • Ένας τεράστιος, ποικίλος και πανέμορφος κόσμος προς εξερεύνηση
  • Η στιγμαία αλλαγή αθλημάτων είναι απίστευτα διασκεδαστική

ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ

  • Ιδιαίτερα απαίσιοι και cringe διάλογοι
  • Έλλειψη βάθους στην εξομοίωση των αθλημάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!