Red Wings: Aces of the Sky Review

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

«Mayday, mayday…» Η πιο σκληρή φράση που μπορεί να ακουστεί από έναν πιλότο ή και πιο αστεία για τους παλιότερους που έχουν προλάβει το ΑΜΑΝ. Αυτό είναι ένα τρανό παράδειγμα των διαφορετικών συναισθημάτων που μπορεί να σου ξυπνάει μία φράση, από το τραγικό συναίσθημα της πτώσης ενός αεροπλάνου, μέχρι το καυστικό χιούμορ των 90s που όλοι αγαπήσαμε!

Μία αντίστοιχη ανάμεικτη συνταγή είναι και το συνολικό αποτέλεσμα του Red Wings: Aces of the Sky από την Allin! Games. Το παιχνίδι τοποθετείται θεματικά και χρονικά στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και επικεντρώνεται στις τότε σκληρές αερομαχίες. Τα έντονα καρτουνίστικα χρώματα στα οποία αποτυπώνεται το παιχνίδι έρχονται σε αντίθεση με τα γκρίζα και μουντά χρώματα που έχουμε στην φαντασία μας για αυτή τη μαύρη εποχή.

To Red Wings: Aces of the Sky είναι ένα arcade παιχνίδι με αερομαχίες. Παρά την arcade φύση του, οι δημιουργοί έχουν βασίσει την ιστορία του τίτλου γύρω από τον πιο διάσημο πιλότου του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, τον Μάνφρεντ Άλμπρεχτ Φράιχερρ φον Ριχτχόφεν (αστεία μεγάλο όνομα, απαιτεί ψευδώνυμο), επίσης γνωστό και ως ο «Κόκκινος Βαρόνος». Το κατόρθωμα του Κόκκινου Βαρόνου ήταν ότι κατέρριψε 80 εχθρικά αεροσκάφη και θεωρείται επάξια ως ο κορυφαίος πιλότος του πολέμου. Στο παιχνίδι θα κληθούμε να παραταχθούμε υπέρ και ενάντια στον Κόκκινου Βαρόνου, καθώς θα πολεμήσουμε και με τις δύο παρατάξεις: Τριπλή Συμμαχία aka the bad guys (Γερμανία, Αυστροουγγαρία, Βουλγαρία, Οθωμανική Αυτοκρατορία ) και Ενωμένες Δυνάμεις (Μεγάλη Βρετανία,Γαλλία ,Ρωσία, Ιταλία) σε 50 αποστολές, 25 για κάθε παράταξη.

Η διάρκεια των αποστολών είναι σχετικά μικρή, με μέσο όρο τα πέντε λεπτά, ενώ οι εχθροί και το είδος των αποστολών είναι επαναλαμβανόμενα. Οι εχθροί θα είναι είτε άλλα αεροπλάνα, είτε ζέπελινς, τα οποία πρέπει να τα εξουδετερώσουμε ή να τα προστατέψουμε. Το παιχνίδι στην προσπάθειά του να μην πλήξει κάποιος από βαρεμάρα θεώρησε καλό να προσθέσει εμβόλιμες αποστολές, όπου θα περνάμε ανάμεσα από κρίκους-checkpoints, θυμίζοντας πιο πολύ tutorial παρά αποστολή! Τέλος υπάρχει και ένα είδος αποστολών που πιλοτάρουμε βομβαρδιστικό αεροπλάνο με κάμερα που κοιτάζει κάθετα το χάρτη από ψηλά και σκοπός να χτυπηθούν «στρατηγικοί στόχοι». Είναι ένα είδος αποστολής χωρίς κανένα challenge και αιτία.

Αν εξαιρέσουμε τους κρίκους και τις αποστολές με τα βομβαρδιστικά, οι απστολές με την αερομαχία είναι αρκετά διασκεδαστική. Κάθε αποστολή επιβραβεύει τον παίκτη με αστέρια. Τα αστέρια θα μας χρησιμεύσουν να τα εξαργυρώσουμε στο skillbook και να αναβαθμίσουμε τα τέσσερα διαθέσιμα abilities. Τα abilities αλλάζουν κατά πολύ την ροή του παιχνιδιού καθώς θα αποτελέσουν μία σημαντική χείρα βοηθείας. Με το rollover το αεροπλάνο μας για λίγη ώρα δεν δέχεται ζημιά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα το αεροπλάνο να κάνει ελιγμό 180μοίρες και να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον εχθρό που τον κυνηγάει. Τα άλλα δύο abilities είναι σαφώς πιο επιθετικά, αφού το ένα καλεί επιπλέον αεροπλάνα για να ριχτούν στην μάχη για σύντομο χρονικό διάστημα και το άλλο που είναι και αρκετά badass… όπου ο πιλότος μας βγάζει το πιστόλι και ρίχνει την χαριστική βολή στον αντίπαλο. Δεν γνωρίζω κατά πόσο συνέβαινε στην πραγματικότητα το τελευταίο, αλλά σίγουρα ήθελε αρκετά μεγάλα σωματικά «πυρομαχικά» για να το κάνει αυτό πιλότος στην πραγματικότητα.

Οπτικά το παιχνίδι δεν κάνει θαύματα. Τα sketchy καρτουνίστικα γραφικά του δένουν αρμονικά με την arcade φύση του, χωρίς να εντυπωσιάζει ιδιαίτερα. Εάν του έδινα έναν επιπλέον πόντο είναι ότι τα σύννεφα φαίνονται αρκετά όμορφα, ενώ παράλληλα είναι χρήσιμα για κρύβεσαι από τους εχθρούς. Ο σχεδιασμός των αεροπλάνων εμπλουτίζεται με διάφορα skins που ξεκλειδώνονται στην πορεία, αλλά χωρίς να κάνουν την διαφορά. Η μουσική περνάει αδιάφορη στον παίκτη, ενώ η ακουστική χρήση του γραμμόφωνου προσπαθεί να «σώσει τα κάστανα από την φωτιά», αναπαράγωντας ήχους εποχής.

Συνοψίζοντας, τo Red Wings: Aces of the Sky είναι ένα arcade παιχνίδι με αερομαχίες. Επαναλαμβάνω σκόπιμα την πρόταση καθώς από τον συγκεκριμένο τίτλο μην περιμένετε πολλά. Η όλη ιδέα γύρω από τον Κόκκινο Βαρώνο είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα, αλλά η ιστορία στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι διακοσμητική. Το gameplay είναι αρκετά εθιστικό και ωραίο, αλλά δυστυχώς αμαυρώνεται από τις άχρωμες και επαναλαμβανόμενες αποστολές. Η παρουσία του local co-op σε split screen θα του δώσει σίγουρα επιπλέον πόντους, οι οποίοι θα χαθούν με την απουσία του multiplayer co-op! Ας μην τα θέλουμε όλα δικά μας πια!

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την All in Games για τις ανάγκες του Review

6

ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

6.0/10

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Local co-op
  • Καλαίσθητο art style.
  • Εύκολος και κατανοητός χειρισμός.

ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ

  • Επαναλαμβανόμενο χάνεις το ενδιαφέρον γρήγορα.
  • Έλειψη δημιουργικότητας στις αποστολές.
  • Απουσία online co-op.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!