Microsoft: Επενδύει 2 δις δολάρια στην αυτόνομη οδήγηση

Ενώνει τις δυνάμεις της με την θυγατρική της General Motors, Cruise

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Η Microsoft ενώνει τις δυνάμεις της με την Cruise, θυγατρική της General Motors, για να επιταχύνει την εμπορευματοποίηση των αυτόνομων οχημάτων. Ο τεχνολογικός γίγαντας επενδύει στην Cruise μετοχές ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Mαζί με τους προηγούμενους επενδυτές Honda και GM, η αξία της Cruise ανεβαίνει στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Microsoft και η Cruise εισέρχονται σε μια «μακροπρόθεσμη στρατηγική σχέση» – αν και η συνεργασία δεν θα είναι αποκλειστική. Η MS τον περασμένο Οκτώβριο υπέγραψε συμφωνία και με την Wayve που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Cruise θα χρησιμοποιήσει την Azure, την πλατφόρμα υπολογιστών cloud της Microsoft, για να αυξήσει το κέρδος της από το στόλο αυτόνομων οχημάτων της. Από την πλευρά της, η Microsoft θα αξιοποιήσει τη σχέση της με την Cruise για να επεκταθεί περισσότερο στον τομέα των μεταφορών.

«Οι εξελίξεις στην ψηφιακή τεχνολογία επαναπροσδιορίζουν κάθε πτυχή της δουλειάς και της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μεταφέρουμε άτομα και αγαθά» Δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella.

Η Cruise έχει επιδείξει μια εντυπωσιακή ικανότητα στη συγκέντρωση χρημάτων από επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχει μείνει πίσω από τον κύριο αντίπαλό της Waymo, όσον αφορά τα τεχνικά επιτεύγματα. Το 2018 η Cruise εξασφάλισε επένδυση 2,25 δις δολαρίων από το SoftBank Vision Fund. Αργότερα εκείνο το έτος, η GM συνεργάστηκε με τη Honda για να σχεδιάσει ένα αυτοκινούμενο αυτοκίνητο. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα ενισχύσει με 2 δις δολάρια την 12 ετή προσπάθεια τους, συμπεριλαμβανομένης επένδυσης μετοχών αξίας 750 εκατομμυρίων. Το 2019 η Cruise εξασφάλισε επένδυση 1,15 δις δολαρίων από την GM, τη SoftBank, τη Honda και το T. Rowe Price Group. Αυτή η τελευταία επένδυση απογείωσε την αξία της Cruise στα 19 δις δολάρια.

Σύμφωνα με το Associated Press, η τιμή της μετοχής της GM ανέβηκε κατά 8% στα 54,07 δολάρια μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!