Μεγάλη έρευνα της Microsoft για την τηλεργασία

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Με περίπου 180 χιλιάδες υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η διοίκηση της Microsoft αποφάσισε να διερευνήσει τις επιπτώσεις θετικές και αρνητικές που έχει η τηλεργασία.

Στην απόφαση της Microsoft να πραγματοποιήσει αυτή την έρευνα συνέβαλε και το γεγονός πώς όταν η εταιρεία άρχισε από τον περασμένο Μάρτιο να ζητά από το προσωπικό της να επιστρέψει στους χώρους εργασίας διαπιστώθηκε ότι ένα ποσοστό της τάξης του 73% των εργαζομένων ζήτησε να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι και γενικά να έχει αυτό με δύο λέξεις ονομάζουμε «ευέλικτο ωράριο».

Το νέο σποτ των Windows 11 έχει κάτι για όλα τα είδη χρηστών

Την έρευνα ανέλαβαν να κάνουν ειδικοί της Σχολής Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μπέρκλι στη Καλιφόρνια οι οποίοι μελέτησαν την εργασιακή συνθήκη και συμπεριφορά 61 χιλιάδων εργαζομένων της εταιρείας που στο διάστημα της πανδημίας δούλευαν από το σπίτι.

Λίγο πολύ οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο καθεστώς της τηλεργασίας είχαν αναδειχθεί στο διάστημα της πανδημίας αλλά η καταγραφή τους σε μια μεγάλου εύρους έρευνα αναδεικνύει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Η έρευνα πιστοποιεί το γεγονός ότι η τηλεργασία απομονώνει σε διάφορα επίπεδα τον εργαζόμενο.

Οι εργαζόμενοι σταματούν να έχουν προσωπική επαφή με τους συναδέλφους τους η οποία εκτός των άλλων βοηθούσε στην ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς που έκανε κάποιος τη δεδομένη στιγμή κάτι που βοηθούσε τελικά σε καλύτερα αποτελέσματα τόσο στην παραγωγικότητα όσο και την επινοητικότητα. Από την άλλη πλευρά μειώθηκε ο αριθμός των συσκέψεων που συχνά διαρκούσαν αχρείαστα πολύ. Βέβαια οι τηλεδιασκέψεις πήραν τη θέση των συσκέψεων αλλά σύμφωνα με την έρευνα οι τηλεδιασκέψεις δεν έχουν αντικαταστήσει ακόμη τις συσκέψεις σε όλο το εύρος που αυτές είχαν πριν την πανδημία στους εργασιακούς χώρους.

Η έρευνα πιστοποίησε επίσης ότι η τηλεργασία έχει αυξήσει σε διάφορα επίπεδα τις ώρες εργασίας. Μια αιτία που συμβαίνει αυτό σύμφωνα με τους ερευνητές είναι ότι όσοι εργάζονται από το σπίτι σκέφτονται ή θυμούνται κάτι σχετικά με τη δουλειά τους και πηγαίνουν στον υπολογιστή τους και το κάνουν αυξάνοντας έτσι τις ώρες εργασίας.

Άλλο ένα εύρημα είναι ότι η τηλεργασία αυξάνει αξιοσημείωτα τον αριθμό των e-mails και των γραπτών μηνυμάτων που κάνουν για επαγγελματικούς λόγους οι εργαζόμενοι. Η αιτία σύμφωνα με τους ερευνητές είναι ότι οι εργαζόμενοι προτιμούν αυτούς τους τρόπους επικοινωνίας από το τηλεφώνημα ή την βιντεοκλήση πιθανώς επειδή πιστεύουν ότι έτσι θα κερδίσουν χρόνο αλλά τελικά συμβαίνει μάλλον το αντίθετο. Επιπλέον οι ερευνητές αναφέρουν ότι η χρήση της ηλεκτρονικής επικοινωνίας και όχι της απευθείας επαφής επιτείνει την απομόνωση του εργαζομένου.

«Κοιτάζοντας προς το μέλλον η Microsoft θα προωθήσει ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέγουν τον τρόπο εργασίας που τους ταιριάζει καλύτερα. Μέχρι πρόσφατα το να καταγραφούν οι επιπτώσεις της τηλεργασίας ήταν δύσκολο γιατί ήταν λίγοι οι εργαζόμενοι που τους επιτρεπόταν να μην πηγαίνουν στο γραφείο. Αυτό άλλαξε στη διάρκεια της πανδημίας όπου όλοι εργάζονταν από το σπίτι τους. Αυτό έδωσε μια μοναδική ευκαιρία να καταγράψουμε τις επιπτώσεις της τηλεργασίας και το επίπεδο επικοινωνίας και συνεργασίας των εργαζομένων σε μια εταιρεία» αναφέρει ο Σάτια Μαντέλα, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft.

{via}

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!