Welcome To The Nerd Side

Mavic 3 Pro: Πιθανά τεχνικά χαρακτηριστικά, Ημερομηνία κυκλοφορίας, Τιμή

Πιθανό παράθυρο κυκλοφορίας το τρίμηνο Αύγουστος – Οκτώβριος του 2021

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Η DJI μας έχει απασχολήσει αρκετά τους τελευταίους μήνες διαθέτοντας στην αγορά αρκετά νέα προϊόντα όπως το Dji Air 2S και το FPV. Το κοινό όμως διψάει για το τρίτο μοντέλο της σειράς Mavic Pro όπου η DJI κρατάει σιγή ιχθύος. Το Mavic 2 Pro παρουσιάστηκε στις 23 Αυγούστου 2018 και αποτελεί ένα από τα πιο πετυχημένα εμπορικά μοντέλα της εταιρείας. Τρία χρόνια μετά οι φήμες κάνουν το γύρο του διαδικτύου ενώ η κυκλοφορία του φαίνεται να είναι αρκετά σύντομα.

Ημερομηνία κυκλοφορίας

Όπως αναφέραμε και παραπάνω το Mavic 2 Pro παρουσιάστηκε στις 23 Αυγούστου 2018. Η DJI μας έχει συνηθίσει σε αυγουστιάτικες κυκλοφορίες με το διάστημα μεταξύ Αυγούστου – Οκτωβρίου να φαίνεται το πιο πιθανό.

Γιατί όμως φέτος; Η κυκλοφορία του Air 2S με αντίστοιχο μέγεθος αισθητήρα 1 ίντσας όπως το Mavic 2 Pro, σηματοδοτεί κατά την γνώμη μου το τέλος του 2 PRO. Το ότι διαθέτουν ίδιου μεγέθους αισθητήρα δεν μεταφράζεται σε ίδιες δυνατότητες, αλλά εμπορικά παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς ένα midrange drone όπως το Air 2 S δανείζεται χαρακτηριστικά από την «ναυαρχίδα» των Mavic. Τέλος ο ανταγωνισμός των Skydio και Autel έχει αρχίσει εδώ και καιρό να παίρνει μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Φυσικά και το χαρακτηριστικό που μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην αγορά drones είναι η απόδοση της κάμερας. Σύμφωνα με τις περισσότερες φήμες το DJI Mavic 3 Pro αναμένεται να καταγράφει βίντεο 8Κ, κάνοντας το πρώτο compact drone της εταιρείας που θα καταγράφει 8Κ. Υπενθυμίζουμε ότι το Air 2S έχει δυνατότητα καταγραφής 5.4Κ άρα για λόγους διαχωρισμού ανάμεσα στα δύο μοντέλα, είναι λογικό να καταγράφει σε μεγαλύτερη ανάλυση των 5.4Κ. Τέλος η DJI θα θέλει να μεγαλώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό όπως το Autel Evo II Pro που έχει δυνατότητα καταγραφής 6Κ βίντεο.

Οι φήμες για μεγαλύτερο αισθητήρα κάμερας έχουν ενταθεί από την τελευταία πατέντα που κατατέθηκε στις 22 Ιανουαρίου και δημοσιεύτηκε στις 28 Μαΐου 2020. Στην παρακάτω εικόνα διακρίνουμε μεγαλύτερη κάμερα ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί ο μεγαλύτερος αισθητήρας MFT που έχουμε συναντήσει στα Inspire.

Σχεδιαστικά οι μέχρι τώρα πληροφορίες δείχνουν ότι θα μοιάζει αρκετά με την σειρά Air στο μπροστινό μέρος, με την ψύξη να πραγματοποιείται από αεραγωγούς στο πάνω και στο πλαϊνό μέρος. Η μπαταρία θα τοποθετείται από πίσω και όχι κουμπωτά από πάνω όπως στα προηγούμενα μοντέλα.

Τι περιμένουμε από το καινούργιο Mavic 3 Pro

Για αρχή μεγαλύτερη διάρκεια πτήσης. Ο μεγάλος πόνος όλων των επίδοξων πιλότων και ειδικά των επαγγελματιών είναι η διάρκεια πτήσης. Παρόλο που η DJI στο προηγούμενο Mavic 2 Pro δηλώνει 31 λεπτά πτήσης, στην πράξη με το ζόρι φτάνει τα 20-25 λεπτά.

Περισσότερους αισθητήρες αποφυγής εμποδίων. Οι αισθητήρες του Mavic 2 Pro είναι αρκετά καλοί αλλά όχι τέλειοι. Εδώ τον πήχη έχει ανεβάσει τον Skydio 2 που εξοπλίζεται με έξι αισθητήρες και προσφέρει προστασία 360 μοιρών από τα πιθανά εμπόδια.

Πιθανό παράθυρο κυκλοφορίας το τρίμηνο Αύγουστος – Οκτώβριος του 2021

Αναβαθμισμένο Smart Controller. To 2019 η DJI μας σύστησε το  Smart Controller, ένα χειριστήριο που κόστιζε σχεδόν την μισή αξία του Mavic 2 Pro και από τότε δεν έχει ανανεωθεί. Το 2021 το υπάρχων Smart Controller έχει αρχίσει και δείχνει την ηλικία του.

Συμβατότητα με τα DJI Goggles V2. Αυτό φαίνεται να είναι ένα από τα πιο απίθανα σενάρια καθώς ούτε το Air 2S που παρουσιάστηκε πρόσφατα είναι συμβατό με τα Goggles V2, ενώ και τα δύο χρησιμοποιούν Ocusync 3.0 για την σύνδεσή τους. Δεν περιμένουμε να το Mavic 3 Pro να έχει τις χάρες του FPV της εταιρείας, αλλά υπάρχει αρκετός κόσμος που είτε διαθέτει ήδη τα Goggles είτε θα ήθελε να τα χρησιμοποιήσει για την εμπειρία πτήσης που προσφέρουν.

Τιμή

Οι εκτιμήσεις κοστολογούν το Mavic 3 Pro κοντά στα 2000$, 400$ ακριβότερο από τον προκάτοχό του. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει κάποια σαφή πληροφορία αναφορικά με την τιμή.

Μια σκέψη στο “Mavic 3 Pro: Πιθανά τεχνικά χαρακτηριστικά, Ημερομηνία κυκλοφορίας, Τιμή”

  1. To Air 2S και το Autel Evo 2 Pro εχουν ακριβως την ιδια αναλυση ειναι και τα δυο με 5472×3078 (3076 το
    Autel) στα 30fps Δεν καταλαβαινω γιατι το ενα λεει οτι εχει 6Κ και το αλλο 5.4Κ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

Νέα συνδρομή, Gameplay πλάνα από Splatton 3 και πολλά άλλα...

Panagiotis Kefis

Μη χάσετε το απολαυστικό βίντεο!!

Panagiotis Kefis

Ένα Toyota GR Yaris περιμένει τους ανυπόμονους...

Panagiotis Kefis

Η Beam (Gen 2) θέτει νέα πρότυπα στις μπάρες ήχου μικρών διαστάσεων παρέχοντας μια πιο πλούσια, πιο καθηλωτική εμπειρία ακρόασης.

Panagiotis Kefis

Το Vodafone SD-WAN απλουστεύει τον έλεγχο σύνθετων και πολύπλοκων δομών δικτύου, με τη Vodafone να διαχειρίζεται τη μετεγκατάσταση του δικτύου από άκρο σε άκρο για αδιάλειπτη μετάβαση από WAN σε SD-WAN, επιτρέποντας στην επιχείρηση να εστιάζει απρόσκοπτα στις βασικές δραστηριότητές της.

Panagiotis Kefis

Η Samsung δίνει τη δυνατότητα δοκιμής ενός μήνα στα Galaxy Ζ Flip 3 και Galaxy Ζ Fold 3 για πρώτη φορά στην …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Το True Colors απογειώνει το franchise σε όλους τους τομείς

Panagiotis Kefis

Ο ορισμός του Fast Food

Panagiotis Bisarakis

Διαβάστε την άποψη μας για το πέμπτο παιχνίδι της σειράς Samurai Warriors

Panagiotis Bisarakis

Διαβάστε την άποψη μας για το The Falconeer

Panagiotis Kefis

«Mayday, mayday…» Η πιο σκληρή φράση που μπορεί να ακουστεί από έναν πιλότο ή και πιο αστεία για τους παλιότερους που έχουν …

Panagiotis Bisarakis

Διαβάστε την άποψη μας για την Remastered έκδοση του Legend of Mana