Mario Tennis Aces Review (2021)

Ο Mario κοιτάζει στα μάτια τον Ναδάλ

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

H Nintendo δεν σταματάει να μας αποδεικνύει ότι είναι master στο να δημιουργεί σπορ παιχνίδια που δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε φανατικούς των σπορ. Το Mario Kart είναι ένα αριστουργηματικό racing και αρέσει σε όλους, ανεξάρτητα εάν είναι racing enthusiasts. Δεν χρειάζεται να είσαι golfer για να παίξεις το Mario Golf, παρόλα αυτά θα το απολαύσεις ιδιαίτερα. Το ίδιο ισχύει και για το Mario Tennis Aces. Η συνταγή είναι απλή: Mario+Sport=Success!! Ενώ το tennis είναι ένα αρκετά πολύπλοκο άθλημα, ο συγκεκριμένος τίτλος στο κάνει απίστευτα εύκολο και κατανοητό σε σημείο που καταλήγεις tennis enthusiast.

Ξεκινώντας το παιχνίδι, θα μάθεις τα βασικά μέσα από ένα απλό και ταυτόχρονα περιεκτικό tutorial. Κινήσεις όπως σερβίς, ψηλοκρεμαστές μπαλιές και βασική άμυνα θα βάλουν γρήγορα στο κλίμα και θα σε προετοιμάσουν για τους πιο advanced μηχανισμούς και τα special shots που θα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Adventure Mode

Η βασική πλοκή του παιχνιδιού δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα Mario με την βασική ιστορία να παραπέμπει στο Marvel Avengers Universe. Μόνο όπου το magical Gauntlet του Thanos και τα Infinity Stones αντικαταστάθηκαν με μία στοιχειωμένη ρακέτα  και πέντε Power Stones (πετράδια ισχύος), που καλείσαι να ξανακερδίσεις πίσω. Ο Mario, έχοντας ως συνοδοιπόρο τον Toad, αναλαμβάνει δράση, όταν από το πουθενά οι Wario και Waluigi στοιχειώνουν τον Luigi με το πνεύμα της αρχαίας ρακέτας «Lucien». H κάτοψη του worldmap είναι η κλασσική σε όψη, όπως έχουμε συναντήσει σε άλλους τίτλους του franchise. Υπάρχει μεγάλη ποικιλομορφία στα τοπία, τα οποία έχουν φτιαχτεί με αρκετή φαντασία. Βέβαια, όσο το παιχνίδι προχωράει, μπορεί να γίνει αρκετά δύσκολο έως και «σικέ». Συγκεκριμένα σου δίνει την εντύπωση ότι οι αντίπαλοι προβλέπουν ακόμα και τις πιο καλές τακτικές σου και ανταποκρίνονται με μεγάλη ευκολία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να το κάνει όχι μόνο απαιτητικό, αλλά και αρκετά εκνευριστικό.  Η διάρκεια του Adventure Mode είναι γύρω στις 5 με 6 ώρες, εάν υποθέσουμε πάντα ότι δεν θα αρκετά κολλήσεις σε κάποιο level μέχρι να γίνει clear. Τα γραφικά του παιχνιδιού εκμεταλλεύονται πλήρως την κονσόλα, δημιουργώντας ένα ωραίο τελικό αποτέλεσμα, χωρίς βέβαια να συγκρίνεται με γραφικά ανταγωνιστικών κονσολών.

Special & Zone Shots, Energy Meter

Εδώ το πράγμα γίνεται ενδιαφέρον. Στο βασικό κινησιολόγιο περιλαμβάνονται χτυπήματα όπως  topspin(φάλτσο-A-), slice(ανάποδο φάλτσο-B-), flat (κλασσικό χτύπημα-Y-) και ανάλογα με το συνδυασμό που θα επιλέξετε drop shot (ελαφρύ χτύπημα κοντά στο φιλέ-↓X-) και lop shot (λόμπα -↑Χ). Το παιχνίδι μπορεί να γίνει αρκετά στρατηγικό με την χρήση των Special & Zone Shots, όπου κατά περίπτωση, μπορεί να φανούν αρκετά χρήσιμα για να διασφαλίσετε την νίκη σας. Για να καταλάβουμε πως λειτουργούν τα Special & Zone Shots πρέπει να γνωρίσουμε την λειτουργία του μετρητή ενέργειας που βρίσκεται πάνω αριστερά. Ο μετρητής ενέργειας γεμίζει από λίγο κάθε φορά όταν αποκρούουμε ένα αντίπαλο χτύπημα δυνατά. Όταν γεμίσει πλήρως, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε το special χτύπημα του χαρακτήρα μας, το οποίο είναι ξεχωριστό για τους 16 συμπεριλαμβανομένους χαρακτήρες. Όλα τα special shots ακολουθούνται από ένα cutscene το οποίο αναδεικνύει μερικά από τα  στοιχεία του χαρακτήρα που χειριζόμαστε. Κατά την υλοποίηση του special shot, η κάμερα μεταβαίνει σε first person και είτε χρησιμοποιώντας το γυροσκόπιο των joy-cons, είτε το joystick σημαδεύουμε που ακριβώς θέλουμε να καταλήξει η μπαλιά. Τα special shots είναι τόσο ισχυρά που μπορούν ακόμα και να διαλύσουν μία από τις δύο ρακέτες του αντιπάλου, οδηγώντας ακόμα και σε πρόωρη ολοκλήρωση του αγώνα (knock out). O αντίπαλος μπορεί να μπλοκάρει την μπαλιά εάν ανταποκριθεί στο κατάλληλο timing.

Το zone shot είναι στην ίδια λογική με το special, χωρίς cutscene και λιγότερο ισχυρό. Μπορεί να μπλοκαριστεί στο κατάλληλο timing, αλλά θα προκαλέσει λιγότερη ζημιά στη ρακέτα. Η κάθε ρακέτα μπορεί να «αντέξει» έως τρία zone shots με την μπάρα ενέργειας να μεταφράζεται σε χρόνο για την ολοκλήρωση του χτυπήματος. Η χρήση του μετρητή ενέργειας δεν σταματάει εδώ, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί την επιβράδυνση της κίνησης, κάτι που διευκολύνει την απόκρουση των zone και special shots.   

Online Mode

Έχοντας το παιχνίδι από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του μέχρι σήμερα, αυτό που έχω να πω είναι ότι η εμπειρία μου στο online έχει περάσει από χίλια κύματα. Τις πρώτες ημέρες το matchmaking ήταν βασανιστικά αργό και το παιχνίδι δεν πρόσφερε την καλύτερη εμπειρία στους παίκτες, με τα συχνά κολλήματά του κατά την διάρκεια των match. Στην πορεία εμφάνισε αρκετή βελτίωση, αλλά νομίζω ότι η Nintendo θα χρειαστεί να επενδύσει ακόμα περισσότερα στο online της γενικά. Πριν από κάθε match το παιχνίδι εμφανίζει την ποιότητα της σύνδεσης και μας δίνει την επιλογή να αποφασίσουμε αν θα συμμετέχουμε ή όχι. Τα online παιχνίδια μπορεί να είναι από απλά match με τις επιλογές κανόνων που επιθυμούμε, μέχρι και τουρνουά. Ανάλογα με τις νίκες, υπάρχει συλλογή πόντων κατάταξης και κάθε μήνα, όταν συμπληρώσουμε τους απαραίτητους πόντους, ξεκλειδώνουμε ένα skin χαρακτήρα. Επειδή οι πόντοι συγκεντρώνονται αρκετά εύκολα, πολλοί μπορεί να χάσουν το ενδιαφέρον τους γρήγορα. Ο τίτλος διαθέτει και local multiplayer μέχρι τέσσερις παίκτες, το οποίο βρήκα αρκετά διασκεδαστικό, ίσως και περισσότερο από το online.

Χαρακτήρες

Το ρόστερ του Mario Tennis Aces εμπλουτίστηκε αρχικά με 16 χαρακτήρες, γνωστοί από το σύμπαν της Nintendo, οι οποίοι ήταν διαθέσιμοι άμεσα χωρίς να χρειάζονται ξεκλείδωμα, όπως Waluigi, Toadette, Shy Guy κ.α. Εδώ έρχεται να προστεθεί το RPG στοιχείο του παιχνιδιού, αφού οι χαρακτήρες χωρίζονται σε κλάσεις, που επηρεάζουν τον τρόπου παιχνιδιού σε σημαντικό βαθμό. Οι κατηγορίες χωρίζονται σε All-Around, Technical, Speedy, Tricky, Defensive και Powerfull. Η κάθε μία από αυτές έχει αρκετά θετικά και αρνητικά στοιχεία, εγώ προτείνω να πειραματιστείτε με όλες μέχρι να βρείτε το στυλ του παιχνιδιού που σας βολεύει.

Συνοψίζοντας, το Mario Tennis Aces μου άφησε στην πλειοψηφία θετικές εντυπώσεις. Στην αρχή ήμουν αρκετά επιφυλακτικός για το αν θα μου άρεσε να ένα βιντεοπαιχνίδι αυτής της θεματολογίας και μάλιστα χωρίς να έχω παρακολουθήσει ποτέ το tennis σαν άθλημα. Όλα αυτά τα παραπάνω στοιχεία με τα special χτυπήματα, τις στρατηγικές γύρω από αυτά και το πανέμορφο εικαστικό κάνουν το παιχνίδι ιδιαίτερο και διαχρονικό. Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από την κυκλοφορία του και σχεδόν κάθε βδομάδα αρπάζω το Switch για να παίξω ένα online match ή να εκνευρίσω κάποιον φίλο μου σε couch co-op. Θα προτιμούσα η Nintendo να είχε δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο online mode και να μην κάνει τόσο tricky τους αντιπάλους στο main story. Το παιχνίδι το συστήνω ανεπιφύλακτα στους κατόχους Switch, ανεξάρτητα εάν είστε φαν του αθλήματος ή όχι.

Mario Tennis Aces Review

8.5

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

8.5/10

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Εθιστικό gameplay.
  • Ποικιλία χαρακτήρων.
  • Local & online multiplayer.
  • Εύκολη εξοικείωση με τους μηχανισμούς.

ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ

  • Online lug.
  • Δυσκολία story mode.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!