Life is Strange: True Colors Review

Το True Colors απογειώνει το franchise σε όλους τους τομείς

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Έφτασε λοιπόν η στιγμή να μιλήσουμε για το Life is Strange: True Colors. Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που έμαθα για την κυκλοφορία του, ανυπομονούσα πως και πως να το πιάσω στα χέρια μου. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το franchise, τα Life is Strange είναι μία σειρά παιχνιδιών που αρχικά κυκλοφόρησαν σε μορφή επεισοδίων και ξετυλίγουν supernatural ιστορίες με τον παίκτη να έχει στην διάθεσή του τη δύναμη των αποφάσεων και της έκβασης της ιστορίας. Το True Colors είναι το τρίτο «μεγάλο» παιχνίδι της σειράς και το πρώτο που κυκλοφόρησε και τα πέντε επεισόδια μαζεμένα. Είναι μόνο αυτή η διαφορά του με τα προηγούμενα; Θα το μάθουμε παρακάτω.

H ιστορία διαδραματίζεται σε ένα ειδυλλιακό χωριό του Κολοράντο, στο Haven Springs. Οι πρώτη επαφή με την τοποθεσία φαίνεται- και είναι- ονειρική. Χιονισμένες βουνοκορφές, ένας κλασσικός κεντρικός δρόμος που όλοι οι κάτοικοι του χωριού γνωρίζονται μεταξύ τους, ένα ποταμάκι και γενικότερα όλα τα στοιχεία που φανταζόμαστε όταν φέρνουμε στο νου μας την αμερικανική επαρχία. Η πραγματικότητα μας έχει διδάξει ότι τίποτα δεν είναι τέλειο, με το Haven Springs να μην αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Τα γεγονότα που πρόκειται να εξελιχθούν τα φέρνει στην επιφάνεια η πρωταγωνίστρια Alex, που επισκέπτεται μετά από καιρό τον αδερφό της Gabe στο Haven Springs. Η Alex χωρίστηκε από τον αδερφό της όταν ήταν 10 ετών, με την τότε οικογενειακή τους κατάσταση να ωθεί την Alex να μεγαλώνει με ανάδοχες οικογένειες και να μπαινοβγαίνει στα ιδρύματα.

Η επανένωση με τον αδερφό της ήταν άμεση παρά την δεκαετία των γεγονότων που τους χώριζε. Αυτό που σίγουρα δεν γνώριζε ο αδερφός της είναι οι υπερδυνάμεις που έχει η Alex. Η πρωταγωνίστρια έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται την αύρα των γύρων της και να διαβάζει την σκέψη τους. Ανάλογα με το χρώμα τις αύρας, καταλαβαίνουμε εάν το άτομο απέναντι μας είναι χαρούμενο, στεναχωρημένο κλπ. Σε αντίθεση με τα παλαιότερα παιχνίδια της σειράς, όπου οι πρωταγωνιστές προσπαθούσαν να εξοικειωθούν με τις υπερδυνάμεις τους, η Alex φαίνεται και είναι πιο ώριμη και οικεία με τις δυνάμεις της και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έχει τον πλήρη έλεγχο.

Ένα τραγικό γεγονός θα ταράξει τα νερά Haven Springs και θα ξεκινήσει μία αλληλουχία γεγονότων όπου θα φέρει στην επιφάνεια και τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Ανάμεσα τους η Steph Gingrich, η φίλη της Chloe Price από το Life is Strange: Before the Storm. Η Steph εκτός από ιδιοκτήτρια του ντόπιου δισκάδικου και ραδιοφωνική παραγωγός μπαίνει δυναμικά στην ιστορία του True Colors. Οι δημιουργοί του True Colors έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στη δημιουργία χαρακτήρων και στις ιστορίες πίσω από αυτούς. Όπως σε όλα τα Life is Strange έτσι και σε αυτό θα θιχτούν κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, χάρις στο ταλέντο των σεναριογράφων όλα αυτά θίγονται με το γάντι, χωρίς να κουράζουν και να γίνονται βεβιασμένα. Σύμμαχος στα background story των χαρακτήρων είναι το κινητό της πρωταγωνίστριας, το οποίο αρκετά συχνά χτυπάει από SMS ή από ειδοποιήσεις της «ντόπιας» social εφαρμογής Myblock. Το κινητό της Alex είναι ένας δεύτερος ζωντανός κόσμος. Θα ανακαλύψετε αρκετές πληροφορίες όπως απαντήσεις για τα side stories, ακόμα και Easter Eggs. Εννοείται πως όλες οι πληροφορίες είναι συνδεδεμένες με τις αποφάσεις της Alex.

Η ιστορία και το γράψιμο των χαρακτήρων είναι εκπληκτικό, και εάν εξαιρέσουμε ένα-δύο δυνατά plot twists, αρκετά προβλέψιμο. Το ότι είναι προβλέψιμο δεν σημαίνει ότι είναι κακό ή αποτρεπτικό για να το παίξετε. Με το που ξεκινήσεις το παιχνίδι πραγματικά δεν υπάρχει γυρισμός, οι 10 ώρες που θα αφιερώσετε θα σας βυθίσουν στον κόσμο του. Εκτός από το σενάριο, η Deck Nine έχει κάνει φανταστική δουλειά στους μορφασμούς των χαρακτήρων. Ο παίκτης αντιλαμβάνεται αβίαστα πως νιώθουν οι χαρακτήρες, ενώ οι αντιδράσεις τους είναι άμεσες και απόλυτα φυσικές. Εδώ είναι και η ουσιαστική διαφορά του True Colors συγκριτικά με τα υπόλοιπα, οι χαρακτήρες που πλαισιώνανε τους πρωταγωνιστές των προηγούμενων ήταν flat και μαθαίναμε για αυτούς βεβιασμένα. Αντιθέτως τώρα τα πρόσωπα και οι ιστορίες του παιχνιδιού βγαίνουν στην επιφάνεια πιο φυσικά.

Το Life Is Strange: True Colors είχα την χαρά να το παίξω στο Playstation 5, όπου έχει ξεχωριστή έκδοση από το PS4. Οι δημιουργοί εκμεταλλεύτηκαν όπου μπορούσαν το haptic feedback του dualsense και τις αρετές του χειριστηρίου. Οπτικά το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τους περισσότερους, η ανάλυση και τα framedrops δεν είναι αντάξια για κονσόλα νέας γενιάς. Στους εσωτερικούς χώρους τα γραφικά είναι αρκετά πιο smooth και γεμάτα, ενώ στους εξωτερικούς χώρους τα 30FPS θα τα δούμε δύσκολα!! Το HDR δεν ρυθμίζεται εντός του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να μένουμε στις εκάστοτε ρυθμίσεις της κονσόλας και της τηλεόρασης μας. Τέλος το ray tracing εμφανίζεται σε σημεία όπως τα γυαλιά της πρωταγωνίστριας ή σε μικρό-αντανακλάσεις σε νερά του δρόμου, αλλά δεν μου φάνηκε ακριβές. Τα παραπάνω τεχνικά ζητήματα δεν είναι αρκετά για να αποτρέψουν κάποιον να παίξει το παιχνίδι, είναι όμως οι λεπτομέρειες που κυνηγούν όσοι έχουν επενδύσει σε κονσόλες νέας γενιάς, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία τους. Η μουσική από την άλλη εναρμονίζεται τέλεια, με παραπάνω από 30 τραγούδια τα περισσότερα μάλιστα originals, αφού γράφτηκαν με αφορμή την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Συνοψίζοντας, το Life Is Strange: True Colors πατάει στα γερά θεμέλια των προκατόχων του και σηκώνει το ανάστημα του. Είναι φρέσκο, είναι ευφυές και παρά τα τεχνικά του ζητήματα τα οποία διορθώνονται με μελλοντικά updates είναι μοναδικό. Δεν είναι απαραίτητο να έχετε παίξει τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, αλλά θα το σύστηνα, καθώς το True Colors βάζει τον πήχη ψηλά. Από την άλλη πέρα από τους φανατικούς της σειράς που το έχουν πάρει ήδη.. το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους όσους ψάχνουν κάτι διαφορετικό για να παίξουν και το θεωρώ ιδανικό για game nights με παρέα. Θεωρώ ότι το True Colors δεν είναι απλά μια συνέχεια της σειράς, αλλά η αρχή για την απογείωση του franchise και ανυπομονώ για τα επόμενα.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την CD Media για τις ανάγκες του Review.

Life is Strange: True Colors

9

ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

9.0/10

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Βαθιά ιστορία που περνάει μηνύματα χωρίς να γίνεται γραφικό.
  • Soundtrack.
  • Έξυπνη αφήγηση των χαρακτήρων, με τις εκφράσεις των προσώπων τους να απογειώνουν την εμπειρία.
  • Εύκολο Platinum για τους κυνηγούς…

ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ

  • Framedrops και αναλύσεις που δεν δικαιολογούνται για next gen έκδοση.
  • Minor bugs.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!