Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Τα «ιδιαίτερα» παιχνίδια έχουν διεκδικήσει την δική τους θέση στην gaming βιομηχανία και έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό. Συνήθως αυτά τα χαοτικά παιχνίδια, χαρακτηρίζονται κυρίως από την τρολ φύση τους και οι αγοραστές τους τα αγοράζουν για δύο λόγους: είτε για τα εύκολα τρόπαια, είτε από περιέργεια. Η τελευταία κυκλοφορία αυτού του είδους έρχεται από την Curve Digital και αφορά ένα χαοτικό παιχνίδι με πρωταγωνιστές ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Το Just Die Already δυστυχώς δεν τικάρει το κουτάκι της «εύκολης πλατίνας», με το platinum trophy να απουσιάζει εντελώς. Το στυλ του παιχνιδιού έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το Goat Simulator. Κατηγοριοποιείται στην ίδια κατηγορία με το Goat, ως sandbox mayhem. Οι πρωταγωνιστές έχουν πάρει σύνταξη εδώ και πολλά χρόνια, όσο για το ζάχαρο τους, άστο καλύτερα!! Ξεκινώντας έχουμε στην διάθεσή μας τέσσερις επιλογές χαρακτήρων, δύο γυναίκες και δύο άντρες. Η επιλογή δεν είναι μόνιμη, επομένως μπορείτε να επιλέξτε ελεύθερα όποιον θέλετε. Ο χαρακτήρας ξεκινάει από το δωμάτιο ενός γηροκομείου. Μέσα από την επίλυση αρκετά εύκολων puzzle, πρώτος στόχος είναι να αποδράσετε από το γηροκομείο και να «ανοίξετε τα φτέρα» σας στον έξω κόσμο…

Όταν καταφέρετε να βγείτε από το γηροκομείο έχετε όλη τη ζωή μπροστά σας… Προφανώς και ειρωνεύομαι, γιατί πέρα από την επικίνδυνη ηλικία των παικτών, η πόλη και οι κάτοικοι είναι μετατρέπονται σε μία τεράστια απειλή. Ο χαρακτήρας μπορεί να πατηθεί από αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή και χωρίς καν να το καταλάβουμε, να τον χτυπήσει ρεύμα και να διαμελιστεί πλήρως. Όπως προανέφερα ο θάνατος παραμονεύει παντού. Από νάρκες, ηλεκτροφόρους φράχτες και μηχανήματα βαριάς βιομηχανίας έως και καρχαρίες. Δυστυχώς οι μηχανισμοί του παιχνιδιού και τα απογοητευτικά physics καθιστούν τον τραυματισμό ακόμα πιο εύκολο. Θέλω να πιστεύω ότι μέρος του άτσαλου χειρισμού έχει υλοποιηθεί από τους δημιουργούς επίτηδες αλλά εδώ φτάνουμε σε κουραστικό σημείο για τον παίκτη.

Τα L1 και R1 αντιπροσωπεύουν τις κινήσεις των χεριών του χαρακτήρα. Ανάλογα το αντικείμενο ο χαρακτήρας μπορεί να αλληλεπιδρά είτε με ένα είτε με δύο χέρια. Το πρόβλημα είναι ότι τα αντικείμενα κολλάνε στα χέρια του χαρακτήρα με το οπτικό αποτέλεσμα να θυμίζει τσίρκο και να δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ την κίνηση του παίκτη μέσα στο χώρο. Στην πόλη θα συναντήσετε αρκετές δραστηριότητες για να αλληλεπιδράσετε, όπως να βάλετε καλάθι με μία τεράστια μπάλα μπάσκετ, αλλά τα physics και η ατσουμπαλιά μόνο εκνευρισμό θα προκαλέσουν.

Το Just Die Already δεν εντυπωσιάζει σε πολλούς τομείς, έτσι δεν θα μας έκανε εντύπωση να διαπρέπει στα γραφικά του. Τα γραφικά του είναι καρτουνίστικα με έντονα χρώματα και σχεδιασμό όπως ακριβώς θα περίμενε κάποιος για το συγκεκριμένο είδος. Υπάρχουν κάποια «αστεία» hints ανάμεσα στην πόλη, κυρίως γραμμένα σε τοίχους κλπ, προσπαθώντας να δώσουν έναν πιο αστείο χαρακτήρα στο παιχνίδι, αλλά το χιούμορ βγαίνει βεβιασμένα. Η μουσική επένδυση και τα ηχητικά εφέ, παραμένουν σε βασικό επίπεδο κάτω σε σημείο που περνάνε αδιάφορα. Υπάρχει η δυνατότητα online co-op σε περίπτωση που δεν θέλετε να παραδεχτείτε ότι κάνατε χαζή αγορά μόνοι σας ή αν μισείτε κάποιον από την παρέα σας.

Συνοψίζοντας, το Just Die Already καταλήγει να είναι ένα χαοτικό παιχνίδι που οι περισσότεροι θα χάσουν το ενδιαφέρον τους μετά από 15-20 λεπτά. Τα απογοητευτικά physics, η ατσουμπαλιά στο χειρισμό και το σκοτωμένο χιούμορ το καθιστούν περισσότερο ως ένα τρολ προϊόν. Η ιδέα του παιχνιδιού θα μπορούσε να είχε αποτυπωθεί καλύτερα γιατί δεν θα σας κρύψω όταν είδα το trailer, σκέφτηκα ότι ήθελα να το παίξω. Η απουσία platinum trophy θα αποτρέψει ακόμα και αυτούς που παίζουν «τα πάντα» να το αγοράσουν. Τέλος το παιχνίδι απευθύνεται σε μαζοχίστες, σε φοιτητές που πάσχουν από χρόνια αυπνία, ενώ είναι κατάλληλο για δώρο σε φίλους που μισείτε. Enjoy!

Το Just Die Already είναι διαθέσιμο από τις 20 Μαΐου 2021 στα PlayStation 4, Xbox One, Switch και στα PC (Steam, Epic Games Store) στην τιμή των €13.99.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Curve Digital για τις ανάγκες του Review.

Just Die Already

5.5

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ

5.5/10

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Τιμή.
  • Co-op.
  • Στην αρχή είναι αρκετά διασκεδαστικό, δεν κρατάει πολύ.

ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ

  • Απουσία Platinum Trophy.
  • Κακό χιούμορ.
  • Χειρισμός αντίστοιχος του χιούμορ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!