Welcome To The Nerd Side

Χάρης Μπρουμίδης: «Κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι μέρος της ψηφιακής μετάβασης»

Οι δηλώσεις του Χάρη Μπρουμίδη στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Οι δηλώσεις του Χάρη Μπρουμίδη στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για την επανεκκίνηση της οικονομίας, την ανάκαμψη της Ελλάδας, αλλά και τις πρόσθετες επενδύσεις από τη Vodafone Ελλάδας σε γραμμές Fiber to The Home και την έναρξη κατασκευής του υποθαλάσσιου καλωδίου στο Αιγαίο

Στις καινούριες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, την ανάγκη να συμμετάσχουν όλοι οι Έλληνες ισότιμα στην ψηφιακή μετάβαση και τις πρωτοβουλίες της εταιρείας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε συζήτηση στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Πρόκειται για συνθήκες που επιτάχυναν τη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού και αναδεικνύουν σήμερα μία ιστορική ευκαιρία να αλλάξει το παραγωγικό  μοντέλο της Ελλάδας και της Ευρώπης, τόνισε.


Σχολιάζοντας το ελληνικό πρόγραμμα για το Ταμείο Ανάκαμψης, σημείωσε ότι είναι ένα καλό σχέδιο, που έχει τις σωστές προτεραιότητες, επισήμανε όμως ότι υπάρχουν κάποια κενά που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως η επέκταση του 5G σε απομακρυσμένες περιοχές, κατά τα πρότυπα της αντίστοιχης Γερμανικής πρωτοβουλίας κάλυψης του ψηφιακού χάσματος.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι πόροι είναι μία αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη για την ψηφιακή ανάκαμψη, καθώς η Ελλάδα υστερεί ακόμη σε τομείς, όπως οι ψηφιακές δεξιότητες και η ψηφιοποίηση των ΜμΕ και του κράτους, που μπορούν να αποτελέσουν τους καταλύτες της προσπάθειας αυτής.

Ο Χάρης Μπρουμίδης σημείωσε ότι το 5G θα αποτελέσει τον κινητήρα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και των δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων στην Ελλάδα, αποτελώντας μία δικτυακή πλατφόρμα, η οποία θα στηρίξει τις εφαρμογές νέας γενιάς για όλους τους κλάδους της οικονομίας, σαν εκείνες που έχει παρουσιάσει η Vodafone για την αυτοκίνηση χωρίς οδηγό ή την εκπαίδευση μέσω ολογράμματος.

Επιπλέον αναφέρθηκε στις ΜμΕ, τονίζοντας ότι η γρήγορη ψηφιοποίησή τους αποτελεί τη μεγάλη τους ευκαιρία, ώστε να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητά τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και να μην μείνουν πίσω στην ψηφιακή μετάβαση και βρεθούν ενώπιον των εκθετικών διαφορών που ακολουθούν το τεχνολογικό χάσμα.

Χάρης Μπρουμίδης

Τεχνολογία με τον άνθρωπο στο επίκεντρο

Αναφερόμενος στον κλάδο της Υγείας, τόνισε ότι τα δίκτυα έχουν ήδη καταργήσει τις αποστάσεις, θέτοντας ως παράδειγμα το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone που εδώ και 15 χρόνια εξυπηρετεί τις ανάγκες ιατρικών εξετάσεων κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, έχοντας μία ακτίνα δράσης που ξεπερνά τους 500.000 πολίτες. Αυτή η εμπειρία, τόνισε ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας, βοήθησε στην πρόσφατη επιλογή της Ελλάδας ως ενός παγκόσμιου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης για λύσεις ψηφιακής υγείας από τον όμιλο Vodafone.

Ο Χάρης Μπρουμίδης υπογράμμισε την ανάγκη να είναι όλοι μέρος αυτής της ψηφιακής μετάβασης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας με στόχο να συμμετάσχουν ισότιμα στην επόμενη μέρα. Και επισήμανε την πρωτοβουλία της Vodafone Jobseekers.Connected, μια σειρά ολοκληρωμένων ενεργειών, που στηρίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικοί. Αλλά και την πρωτοβουλία WomenInBusiness.Connected, με την οποία στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, με σύγχρονα εργαλεία και υπηρεσίες τεχνολογίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία Tech News εδώ!!

Επενδύσεις σε FTTH και έναρξη κατασκευής του υποθαλάσσιου καλωδίου

H Vodafone Ελλάδας προχωρά σε επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στη σταθερή και θα κατασκευάσει 150.000 νέες γραμμές Fiber to the Home (FTTH) στην επόμενη τριετία, επεκτείνοντας το Vodafone Giga Network σε νέες περιοχές, ανέφερε ο Χάρης Μπρουμίδης ο οποίος έκανε, επίσης, γνωστό ότι η Vodafone ολοκλήρωσε τις γεωτεχνικές μελέτες και ξεκίνησε την κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου της στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι, στο πλαίσιο νέου επενδυτικού προγράμματος 2021 – 2025, η Vodafone θα προχωρήσει στην κατασκευή 150.000 νέων γραμμών FTTH, που έρχεται να προστεθεί στο έργο ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς που έφερε δίκτυα FTTH και FTTC σε περισσότερα από 500 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι γεωτεχνικές μελέτες και ξεκίνησε η κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου της Vodafone στο Αιγαίο, το οποίο σε συνδυασμό με το δεύτερο υποθαλάσσιο καλώδιο που θα κατασκευάσει στο Ιόνιο, θα φέρει νέες τεχνολογικές δυνατότητες, σε σχεδόν 1 εκατ. κατοίκους, χιλιάδες επιχειρήσεις και πολλά εκατομμύρια επισκεπτών 11 ελληνικών νησιών. Η κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδίου στο Αιγαίο θα ολοκληρωθεί σε ένα έτος.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, ύψους 40 εκατ. ευρώ, που θα συνδέσει αφ’ ενός την Αττική με νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και την Κρήτη και αφ’ ετέρου την Κέρκυρα με την ηπειρωτική χώρα και θα επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας.

Ο Χάρης Μπρουμίδης τόνισε ότι τα έργα αυτά είναι μέρος του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας ύψους 600 εκατ. ευρώ με ορίζοντα τα επόμενα πέντε χρόνια, εξαιρουμένης, μάλιστα, της πρόσφατης επένδυσης των 130 εκατ. ευρώ για την απόκτηση φάσματος. Μάλιστα, σημείωσε ότι η Vodafone επενδύει με συνέπεια από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα στην Ελλάδα το 1993, ενώ μόνο την τελευταία δεκαετία επένδυσε πάνω από 1,5 δισ. ευρώ σε δίκτυα, προϊόντα και υπηρεσίες.

{Δελτίο Τύπου}

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα

HUAWEI: Ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια οι χρήστες του Harmony OS 2

Ενώ η HUAWEI, συνεχίζει διαρκώς να ανακοινώνει την έλευση ολοένα και περισσότερων συσκευών Smart Office, ο συνολικός αριθμός χρηστών που έχουν αναβαθμιστεί σε Harmony OS 2 ανέρχεται επισήμως στα 100 εκατομμύρια

Διαβάστε περισσότερα... »

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

Χωρίς εκπλήξεις και φέτος οι τιμές λιανικής στην Ελλάδα

Panagiotis Kefis

Ενώ η HUAWEI, συνεχίζει διαρκώς να ανακοινώνει την έλευση ολοένα και περισσότερων συσκευών Smart Office, ο συνολικός αριθμός χρηστών που έχουν αναβαθμιστεί σε Harmony OS 2 ανέρχεται επισήμως στα 100 εκατομμύρια

Panagiotis Kefis

Την προϊοντική παρουσίαση της Apple έκλεισαν και φέτος οι πρωταγωνιστές, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max, χωρίς “One more thing..”. …

Panagiotis Kefis

Η παρουσίαση της Apple είναι αδιαμφησβήτητα ένα από τα σημαντικότερα τεχνολογικά event της χρονιάς. Πριν από λίγα λεπτά μέσω μιας μαγνητοσκοπημένης παρουσίασης …

Panagiotis Kefis

Στο line up των Apple Watch προστέθηκε σήμερα το Apple Watch Series 7. Η παρουσίαση του νέου Apple Watch ξεκίνησε με την …

Panagiotis Kefis

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Το True Colors απογειώνει το franchise σε όλους τους τομείς

Panagiotis Kefis

Ο ορισμός του Fast Food

Panagiotis Bisarakis

Διαβάστε την άποψη μας για το πέμπτο παιχνίδι της σειράς Samurai Warriors

Panagiotis Bisarakis

Διαβάστε την άποψη μας για το The Falconeer

Panagiotis Kefis

«Mayday, mayday…» Η πιο σκληρή φράση που μπορεί να ακουστεί από έναν πιλότο ή και πιο αστεία για τους παλιότερους που έχουν …

Panagiotis Bisarakis

Διαβάστε την άποψη μας για την Remastered έκδοση του Legend of Mana