Guardians of the Galaxy Review

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel από το 2008 και μετά έχει καταφέρει και έχει επιβληθεί στο κοινό. Και όχι άδικα, αφού οι παραγωγές πίσω από τις ταινίες έχουν αξία εκατομμυρίων και έχουν κερδίσει κοινό που δεν είχε καμία επαφή με τα κόμιξ και με την συγκεκριμένη κουλτούρα. Η αναπαραγωγή αυτών των φανταστικών χαρακτήρων σε video games, όπου όλα είναι φανταστικά, φαντάζει παιχνιδάκι, με την ιστορία να μας έχει επαληθεύσει ότι είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρεις πετυχημένα μια τέτοιου μεγέθους κινηματογραφική εμπειρία στα video games ή και το ανάποδο, να μεταφέρεις ένα πετυχημένο video game σε ταινία ή σειρά. Αυτή την περίοδο έχουμε στα χέρια μας το Guardians of the Galaxy, τον πρόσφατο τίτλο της Eidos Montreal, γνωστή κυρίως μέσα από τα τελευταία Deus Ex.

Αρχικά θα ξεκινήσουμε από το μελανό σημείο της κυκλοφορίας που δεν είναι άλλο από τον προκάτοχο του, το The Avengers. Όσο και αν φαίνεται παράλογο, η κακή αποτύπωση του Avengers, θα είναι η βασική αιτία που το Guardians of the Galaxy πρέπει να προσπαθήσει παραπάνω να αποδείξει ότι δεν είναι κακό. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι παρόλο που και τα δύο παιχνίδια είναι παραγωγές της εκδότριας εταιρείας Square Enix, το Avengers αναπτύχθηκε από την Crystal Dynamics και όχι από την Eidos Montreal, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον νέο τίτλο.

Αρκετά όμως με τα λάθη του παρελθόντος, πάμε στα «φρέσκα κουλούρια». Το Guardians of the Galaxy από την πρώτη επαφή μας, μας κάνει αισθητά τα μηνύματα και τα χρώματα που θέλει να μας μεταδώσει. Μία εμπειρία βασισμένη στα 80s, χρωματισμένη έντονς και neon χρώματα και καταιγιστικό χιούμορ. Η πλοκή του παιχνιδιού είναι original και δεν βασίζεται στις γνωστές ταινίες και τα κόμιξ. Επειδή η ιστορία λοιπόν μας ξεκινάει από το μηδέν, είναι λογικό στην αρχή να μην υπάρχει το απαραίτητο δέσιμο μεταξύ των χαρακτήρων. Αυτό θα κληθούμε να το καταφέρουμε εμείς κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Το άρωμα από τις ταινίες γύρω από τις ιστορίες των χαρακτήρων δηλώνει παντού την παρουσία του. Έχουμε να κάνουμε με απροσάρμοστους ήρωες, με σκοτεινό και λυπηρό παρελθόν, το οποίο τους καταδιώκει μέχρι και σήμερα. Η ιστορία και όλο το παιχνίδι είναι γραμμικό θυμίζοντας παιχνίδια παλαιότερης κοπής. Παρόλο που η εταιρεία ανάπτυξης έχει εντάξει σύστημα αποφάσεων, το τελικό αποτέλεσμα είναι προβλέψιμο και δεν δείχνει να επηρεάζεται από τις αποφάσεις μας.

Το gameplay του βασίζεται στα tactical shooters τρίτου προσώπου. Εμείς έχουμε τον έλεγχο αποκλειστικά του Starlord, κατά κόσμον Peter Quill, με τους Groot, Rocket, Gamorra και Drax να λειτουργούν συμπληρωματικά, ακολουθώντας τις εντολές μας. Κάθε χαρακτήρας, συμπεριλαμβανομένου του Starlord έχει στην διάθεσή του 4 ικανότητες, οι οποίες ξεκλειδώνουν όλες κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι 16 διαφορετικές ικανότητες φαίνονται βουνό για έναν παίκτη να τις διαχειριστεί αλλά εδώ ευτυχώς έρχεται το παιχνίδι και μας κάνει την ζωή εύκολη, καθώς όλες οι ικανότητες προστίθενται στο οπλοστάσιο μας με τέτοιο ρυθμό που δεν θα κουράσουν ή θα μπερδέψουν τους παίκτες. Η αποκορύφωση έρχεται όταν μέσα από τις μάχες γεμίζει η ultimate ικανότητα που ανεβάζει την ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν οι χαρακτήρες μέσα από ένα μικρό pep talk του Starlord στην ομάδα του. Όταν λοιπόν έρθει η στιγμή να χρησιμοποιήσουμε την ultimate, ο Starlord καλεί βγάζει έξω το θρυλικό Walkman του, και τους φωνάζει γύρω του. Εκεί με βάση τα λεγόμενα των υπολοίπων Guardians, εμείς καλούμαστε να πάρουμε μία απόφασή που συνήθως έχει να κάνει με το απογειώσουμε το ηθικό τους ή να τους προσγειώσουμε όταν διακρίνουμε ότι γίνονται άπληστοι. Υπάρχει σωστή και λάθος επιλογή και λίγα δευτερόλεπτα μετά το παιχνίδι μας επιβεβαιώνει έαν έχουμε επιλέξει σωστά με την χρήση ενός κομματιού από την εκπληκτική μουσική λίστα διαθέτει ο τίτλος. Η αλήθεια είναι ότι όταν πολεμάς ακούγοντας Montley Crue και Europe εμψυχώνεσαι και εσύ ο ίδιος.

Αυτό που κάνει επιπλέον απολαυστικό το Guardians of the Galaxy, δεν είναι το gameplay, αλλά η συνεχής δράση και οι συνεχείς καταιγιστικοί διάλογοι. Οι ατάκες και οι καυστικές μπηχτές είναι ασταμάτητες, ακόμα και κατά την διάρκεια πυκνών μαχών. Εκεί το παιχνίδι, όχι απλά διαπρέπει, αλλά καταφέρνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα πολλαπλών διαλόγων που παρά την φλυαρία των χαρακτήρων, ακόμα και του Groot… το κάνει τόσο περίτεχνα που οι διάλογοι δεν καταλήγουν σε ηχορύπανση. Οι διάλογοι κατά την εξέλιξη του παιχνιδιού είναι επηρεασμένοι από τις προγενέστερες αποφάσεις μας και αυτό τους κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μία επιλογή μου που ζήτησα από τον Drax να πετάξει τον Rocket απέναντι λες και είναι «μπαλάκι» και ο Rocket μου κράταγε μούτρα για αρκετά levels. Μαζί με τους εξαιρετικούς διαλόγους, άλλο ένα χαρακτηριστικό που εκμεταλλεύεται όλους τους χαρακτήρες είναι οι διάφοροι γρίφοι που θα συναντήσουμε μέσα στο παιχνίδι. Από πολύ απλούς, όπως να μετακινήσει ή να σπάσει μεγάλους βράχους ο Drax, αλλά και πιο πολύπλοκους όπου όσο παίζουμε γίνονται όλο και πιο κατανοητοί και εύκολοι. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στους γρίφους και όλοι οι χαρακτήρες συμμετέχουν σχεδόν σε κάθε level. Τέλος όπως κάθε Marvel προϊόν που σε σέβεται τον εαυτό του έτσι και στο Guardians δεν λείπουν τα αμέτρητα easter eggs.

Το παιχνίδι το έπαιξα στο Xbox Series S, το οποίο δεν περίμενα ότι θα με εντυπωσιάσει τόσο οπτικά, όντας συνηθισμένος στην ιπποδύναμη του PS5. Στο λανσάρισμα του παιχνιδιού η μόνη επιλογή για το frame rate ήταν τα 60FPS, που παρά τα frame drops κυρίως στα cutscenes, έτρεχε αρκετά smooth. Στην συνέχεια βγήκε update και μας έδινε την επιλογή των 30FPS που ήταν ακατέβατα καθ’ όλη την διάρκεια που το δοκίμασα. Η ποικιλία των level και ο σχεδιασμός τους θα εντυπωσιάσουν ακόμα και τους πιο hardcore fans της Marvel, ενώ τα facial expresions δεν είναι πλαστικά ούτε θυμίζουν μαριονέτες. Ηχητικά είναι ίσως από τα πιο ολοκληρωμένα παιχνίδια με την λίστα του soundtrack του να φτάνει 72 τραγούδια, περισσότερα και από ένα Guitar Hero παιχνίδι. Μπορείτε να πάρετε μία γεύση των τραγουδιών στην επίσημη λίστα του Spotify για το παιχνίδι εδώ.

Συνοψίζοντας, θα επανέλθω στην αρχικό μου συμπέρασμα, το μόνο μελανό σημείο του Guardians of the Galaxy είναι ο προκάτοχος του, Avengers. Κατά την γνώμη μου το παιχνίδι αποτελεί την έκπληξη της χρονιάς. Επειδή μπορεί να παρεξηγηθεί η φράση μου, δεν το θεωρώ το παιχνίδι της χρονιάς, αλλά την ΕΚΠΛΗΞΗ. Το Guardians τσεκάρει όλα τα κουτάκια μιας γνήσιας Marvel εμπειρίας, με τρομερό ρυθμό, χιούμορ, χωρίς να γίνεται γραφικό. Το παιχνίδι το συστήνω ανεπιφύλακτα σε fans και μη της σειράς, καθώς οι 15-20 ώρες της συνολικής του διάρκειας θα σας ανταμείψουν πλήρως.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την CD Media για τις ανάγκες του Review.

Guardians of the Galaxy

9

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

9.0/10

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Original Story.
  • Ίσως το καλύτερο Soundtrack σε παιχνίδι μέχρι σήμερα.
  • Χιούμορ, υπέροχοι διάλογοι και ερμηνείες.
  • Φανταστική δουλειά στα levels και εξαιρετική αποτύπωση χρωμάτων.

ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ

  • Ελάχιστα bugs.
  • Τα 60FPS στο Xbox Series S είναι ασταθή, έως άπιαστο όνειρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!