Game Builder Garage Review

Διαβάστε την άποψη μας για τον δημιουργό παιχνιδιών της Nintendo στο Switch

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Έχω συμφιλιωθεί με το γεγονός ότι δεν έχω μεγάλες ιδέες. Πετάξτε μου ένα κομμάτι χαρτί και φωνάξτε “σχεδίασε κάτι” και δεν έχω ιδέα τι θα εμφανιστεί στη σελίδα, αν εμφανιστεί και κάτι. Παίζω αρμόνιο πολύ συχνά για χρόνια, αλλά αν μου ζητήσετε να παίξω ένα τραγούδι, θα δημιουργήσω μια νέα απόχρωση της σιωπής. Πλησιάζω τα 40, το μυαλό μου έχει σαφώς υποβαθμιστεί και έχω χάσει την παιδική περιέργεια που τόσο αγαπούσα. Είναι κρίμα γιατί αν ήμουν ακόμα νέος στο σώμα και στο μυαλό, το Game Builder Garage θα ήταν το μόνο παιχνίδι που θα χρειαζόμουν να παίξω ξανά και ξανά.

Το Game Builder Garage είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομα του. Είναι ένα μοναδικό εργαλείο δημιουργίας παιχνιδιών, που δεν είναι πραγματικά ένα παιχνίδι από μόνο του, καινοτομεί με περίεργα αλλά και ασαφή εργαλεία που η ομάδα της Nintendo παρουσίασε με τα kits από χαρτόνι του Nintendo Labo. Καθένα από αυτά περιλάμβανέ ένα Labo Garage, το οποίο σας επέτρεπε να συνδυάσετε κόμβους που αντιπροσωπεύουν εισόδους κουμπιών και εξόδους στο παιχνίδι. Μπορούσατε εύκολα να φτιάξετε μια απίστευτα απλή κιθάρα, με τα κουμπιά του JoyCon να αλλάζουν τους τόνους καθώς τραβάτε ψηφιακές χορδές στην οθόνη αφής. Ήταν απλό, αλλά λειτουργούσε και υποσχόταν πολλά. Δυστυχώς, η κοινότητα δεν κατέληξε να μας δείξει το εύρος των δυνατοτήτων που είχε αυτός ο κατασκευαστής παιχνιδιών με τον ίδιο τρόπο που το έκανε το Dreams της Media Molecule.

Όμως, το Game Builder Garage έχει “σιδερώσει” και εξομαλύνει πολλές από τις ιδιομορφίες. Αντί για το περιβάλλον διαχείρισης που μοιάζει με το retro παιχνίδι Asteroids, τα πάντα έχουν διαμορφωθεί σαν το Super Mario Maker και είναι εξίσου εύκολο να συνδυάσετε τις βασικές αρχές. Αλλά ενώ το Mario Maker είναι ευρηματικό και τα επίπεδα μπορούν να κατασκευαστούν σε λίγα λεπτά, το Game Builder Garage έχει πολλά να μάθετε. Όταν αρχίζετε να δημιουργείτε ένα νέο παιχνίδι κομμάτι κομμάτι, δεν υποθέτει τίποτα. Εναπόκειται σε εσάς να ορίσετε τη γωνία της κάμερας για την οθόνη του παιχνιδιού, ποιον παίκτη έχετε, εάν υπάρχει, πώς είναι τα όρια του κόσμου, πώς λειτουργεί το σύστημα βαθμολογίας, αν υπάρχει χρονικό όριο και άλλα πολλά. Αυτό το παιχνίδι ζητά πολλά από εσάς και ακόμη και με το απλοποιημένο περιβάλλον χρήσης, μόνο εκείνοι που έχουν περάσει πολύ χρόνο είτε με το Labo Garage είτε με τα πραγματικά εργαλεία ανάπτυξης παιχνιδιών θα μπορούν να βυθιστούν αμέσως και να αρχίσουν να δημιουργούν. Εκεί μπαίνουν τα Interactive Lessons.

Τα Interactive Lessons δανείζονται χαρακτηριστικά από το Nintendo Labo, αλλά αυτή τη φορά μοιάζει περισσότερο με τη δημιουργία ενός χαρτονιού. Στο Labo κάθε βήμα απεικονίζεται σε 3D για εσάς και κάθε πτυχή του χαρτονιού είναι κινούμενη, με ένα κείμενο που σας λέει τι να κάνετε. Σε ολόκληρη τη σειρά Labo, έχετε χιλιάδες διαφορετικά πλαίσια κειμένου, τα οποία ισοδυναμούν με “αναδίπλωση του χαρτονιού”, αλλά όλα στον βωμό του να σας κρατήσουν αφοσιωμένους. Και αυτό κάνει το Game Builder Garage, αλλά πέφτει επίσης στις ίδιες παγίδες με το Nintendo Labo. Ξεκινάτε με μια κενή οθόνη παιχνιδιού και μια προσωποποιημένη κουκίδα, κυριολεκτικά μια κουκίδα στην οθόνη σας η οποία θα αρχίσει να σας μιλά με φιλικό τρόπο, παρέχοντας οδηγίες για το πώς να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι. Τα πράγματα ξεκινούν απλά, προγραμματίζοντας έναν χαρακτήρα που μπορεί να περπατήσει σε επίπεδα 2D και 3D, σε δάπεδα, τοίχους, οροφές κ.λπ. έννοιες παιχνιδιών που θα περίμενε κανείς να δει στις δεκαετίες του ’80. Όλα όμως έρχονται σε πλήρη κύκλο.

Δυστυχώς, μερικές φορές γίνεται λίγο κουραστικό. Οι οδηγίες είναι προσωποποιημένες, κάθε τύπος κόμβου που βάζετε έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και ο καθένας σας παρουσιάζεται πολύ αργά, ώστε να καταλάβετε τι συμβαίνει. Αυτό, φυσικά, υπάρχει έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να απορροφήσουν τις πληροφορίες αρκετά αργά και να τις καταλάβουν πραγματικά. Αν ψάχνετε για πιο άμεσες οδηγίες, ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι μαζί, θα πρέπει να «διασχίσετε» πολύ διάλογο. Μετά από κάθε οδηγία στην οθόνη δημιουργίας παιχνιδιών, επιστρέφετε στον κόσμο του παιχνιδιού για να δείτε τι έχετε αλλάξει και τα πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε είναι σταθερά, ώστε να μην μπορείτε να απομακρυνθείτε πολύ μακριά από τις καθορισμένες οδηγίες. Ως αποτέλεσμα, ακόμη και αν δεν διαβάσετε τον διάλογο λεπτομερώς, θα ξέρετε τι συμβαίνει. Έξυπνο για κάποιον ανυπόμονο σαν εμένα ή για παιδιά που ίσως δεν μπορούν να διαβάσουν αρκετά καλά, αλλά ουσιαστικά πλατειάζει αυτά τα μαθήματα και σε αντίθεση με τις αναδιπλούμενες οδηγίες του Nintendo Labo, δεν υπάρχει επιλογή να επιταχυνθούν τα πράγματα.

Μεταξύ των μαθημάτων δημιουργίας παιχνιδιών, υπάρχουν μικρά quiz. Θα σας δοθεί μια απλή εργασία, όπως το να μαζέψετε ένα μήλο μέσα στο παιχνίδι με τον χαρακτήρα που σας δίνεται αλλά η διάταξη της σκηνής ή οι είσοδοι ενδέχεται να μην το επιτρέπουν, προτρέποντάς σας να μεταβείτε στην οθόνη δημιουργίας παιχνιδιών και να αλλάξετε τα πράγματα, ώστε να μπορείτε να το λύσετε . Φυσικά, μπορείτε απλά να αφαιρέσετε τους τοίχους ή να ρίξετε το μήλο στο σημείο που κάνει spawn o χαρακτήρας, έτσι πολλά από τα αντικείμενα είναι κλειδωμένα, εμποδίζοντας σας να αλλάξετε τις ρυθμίσεις τους. Αυτό ουσιαστικά περιορίζει τη λύση σε ένα απλό εντοπισμό του αντικειμένου που μπορείτε να επεξεργαστείτε και απομακρύνει τη διασκέδαση. Βρήκα τον εαυτό μου να αποφεύγει ενεργά την οθόνη δημιουργίας παιχνιδιού, έτσι ώστε να μπορώ να προσπαθήσω να καταλάβω τι συμβαίνει και αν αυτό απέτυχε, απλά θα έπαιρνα αντικείμενα μέχρι να δουλέψει κάτι για μένα. Υποτίθεται ότι είναι στιγμές όπου δείχνετε τι έχετε μάθει, αλλά συχνά τα αισθάνθηκα περισσότερο σαν οδοφράγματα.

Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο game creator, όχι στο επίπεδο του Dreams, θα ομολογήσω, αλλά σε αντίθεση με το Labo Garage, αυτό έχει τη δυνατότητα να εντυπωσιάσει πραγματικά τους ανθρώπους. Δηλαδή να εντυπωσιάσετε τους ανθρώπους μέσω κλιπ στα social media αφού δεν μπορείτε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας στο διαδίκτυο, οπότε σε αντίθεση με το Dreams και το Super Mario Maker, οι λιγότερο δημιουργικοί παίκτες σαν εμένα δεν θα μπορούν απλώς να αντλήσουν τη δημιουργικότητα άλλων. Αυτό πρέπει να είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα με το Game Builder Garage. Το καταλαβαίνω, η Nintendo δεν θέλει να χτίσεις μια σκηνή με ένα τεράστιο πέος στο παρασκήνιο, το οποίο γίνεται το πιο downloaded επίπεδο όλων των εποχών, αλλά αυτή η στρατηγική καψίματος της γης και το να μην έχεις απολύτως τίποτα μειώνει εντελώς τις δυνατότητες που είχε αυτό το παιχνίδι για μένα.

Το Game Builder Garage κάνει πολλά πράγματα σωστά. Οι προσωποποιημένοι κόμβοι και η απλοποιημένη διάταξη το καθιστούν το πιο ευρηματικό game creator παιχνίδι που έχω δει και τα μαθήματα πραγματικά σας παρουσιάζουν ότι χρειάζεστε για να δημιουργήσετε το δικό σας, με ένα συγκλονιστικό επίπεδο ελευθερίας. Τα δημιουργικά παιδιά που ζουν στο σχεδιασμό κόσμων του Minecraft μπορούν δυνητικά να βρουν το νέο αγαπημένο τους πράγμα εδώ, αλλά για άλλους, η έλλειψη απόλυτης λεπτομέρειας και προσαρμογής που διατίθεται εδώ σε σύγκριση αυτή του Dreams, θα είναι μεγάλη απογοήτευση.

Στην πραγματικότητα, το Game Builder Garage μοιάζει με το ιδανικό μέρος για να δημιουργήσετε ένα prototype παιχνιδιού. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια βασική ιδέα, να δείτε αν λειτουργεί και είναι διασκεδαστικό και στη συνέχεια, ίσως να μεταφέρετε αυτήν την ιδέα σε ένα πραγματικό kit ανάπτυξης μηχανών παιχνιδιών αλλά όχι κάτι περισσότερο. Μπορεί πραγματικά να ενεργοποιήσει την περιέργεια των παιδιών, και ελπίζω να το κάνει, αλλά κυκλοφορεί σε έναν κόσμο όπου έχει μεγάλο ανταγωνισμό και το βάθος και η γοητεία αυτών των Interactive Lessons που μόνο η Nintendo θα μπορούσε να καταφέρει τόσο καλά δεν μπορούν να κουβαλήσουν αρκετά μακριά την εμπειρία.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την CD MEDIA για τις ανάγκες του Review.

Game Builder Garage

7

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

7.0/10

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Ευρηματικά εργαλεία που κάνουν τα πράγματα εύκολα
  • Πολλές επιλογές επεξεργασίας σε διάφορα επίπεδα
  • Επιμορφωτικό ακόμα και για κάποιον άνω των 35

ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ

  • Δεν υπάρχει τρόπος να μοιραστείς τις δημιουργίες σου
  • Δεν μπορείς να κάνεις skip μέρη των μαθημάτων που ήδη γνωρίζεις
  • Δεν μπορεί να συγκριθεί με τον ανταγωνισμό του Dreams

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!