Flashback: Το κινητό που χρειαζόταν μόνο μία μπαταρία ΑΑ για να λειτουργήσει

SpareOne Plus: Επειδή το Zombie Apocalypse είναι πιο κοντά από ό,τι φανταζόμασταν

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Τα smartphones έχουν εξελιχθεί ραγδαία και έχουν φτάσει στο σημείο που είναι πιο γρήγορα από την πλειοψηφία των υπολογιστών. Οι κάμερες τους συγκρίνονται με επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, ενώ η χρήση τους ως τηλέφωνα έχει έρθει σε δεύτερη μοίρα. Παρόλο που η τεχνολογία κάνει άλματα, το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τα περισσότερα smartphones με το ζόρι βγάζουν μια ολόκληρη ημέρα χωρίς ενδιάμεση φόρτιση, ενώ οι μπαταρίες λιθίου δεν φημίζονται για την μακροζωία της απόδοσής τους. Σκεφτείτε ότι ένα χρησιμοποιημένο κινητό, απλά και μόνο όταν κάθεται στο ράφι και δεν λειτουργεί, έχει απώλεια ζωής της μπαταρίας  που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 2% τον μήνα.

Πίσω στο 2014 η εταιρεία SpareOne, παρουσίασε το SpareOne Plus. Ένα απλό κινητό που η χρήση του περιοριζόταν μόνο στις κλήσεις και τροφοδοτούταν από μία μπαταρία ΑΑ. Το SpareOne Plus είχε την δυνατότητα να συνδεθεί μόνο σε 2G δίκτυα και με μία ΑΑ μπαταρία μπορούσε κάποιος να μιλήσει έως 10 ώρες, ενώ σε standby mode η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φτάνει στα 15 χρόνια. Το κινητό μπορούσε να πραγματοποιήσει κλήσεις ανάγκης στο 911, ενώ είχε μνήμη εννιά επαφών.

Η εταιρεία λάνσαρε το προϊόν, προορίζοντας το σαν τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης. Το τηλέφωνο στο κάτω μέρος του είχε ένα μικρό led για χρήση φακού, ενώ μαζί με το κινητό οι αγοραστές έπαιρναν δώρο και μία αδιάβροχη θήκη. Σύμφωνα με τα reviews που είχαν δημοσιευτεί εκείνη την εποχή, ο φακός ήταν χάλια!!

Οι πωλήσεις του SpareOne Plus ακολούθησαν την ίδια επιτυχία με τον φακό του, δηλαδή πάτωσαν. Η συσκευή αρχικά κόστιζε $60, ενώ μπορείτε να βρείτε αρκετές στο ebay περίπου στα $10. Καθώς τα 2G δίκτυα καταργούνται παγκοσμίως, η εταιρεία προσπάθησε να λανσάρει μια νέα version της συσκευής, που θα δούλευε σε 3G δίκτυα αλλά θα χρειαζόταν δύο μπαταρίες ΑΑ.

Την πετυχημένη… συνταγή του SpareOne Plus προσπάθησαν να μιμηθούν αρκετές εταιρείες. Μία εξ αυτών, η Olive, με το μοντέλο FrvrOn (“Forever On”). Το FrvrOn διέθετε μια κλασσική μπαταρία λιθίου, αλλά έδινε την δυνατότητα στο χρήστη να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο εναλλακτικά με μία ΑΑΑ μπαταρία. Για την ιστορία το Olive FrvrOn διέθεται οθόνη 1,5 ίντσας ανάλυσης 128×128 pixels και FM ράδιο, για να μπορείς να ακούς προς τα πού πηγαίνει ο τυφώνας, όταν γίνει ο κατακλυσμός.

Διαβάστε ακόμα: CES 1991: Η διεθνής έκθεση τεχνολογίας 30 χρόνια πριν το Google Maps και το Playstation 5 (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!