Flashback: Το κινητό που χρειαζόταν μόνο μία μπαταρία ΑΑ για να λειτουργήσει

SpareOne Plus: Επειδή το Zombie Apocalypse είναι πιο κοντά από ό,τι φανταζόμασταν

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Τα smartphones έχουν εξελιχθεί ραγδαία και έχουν φτάσει στο σημείο που είναι πιο γρήγορα από την πλειοψηφία των υπολογιστών. Οι κάμερες τους συγκρίνονται με επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, ενώ η χρήση τους ως τηλέφωνα έχει έρθει σε δεύτερη μοίρα. Παρόλο που η τεχνολογία κάνει άλματα, το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τα περισσότερα smartphones με το ζόρι βγάζουν μια ολόκληρη ημέρα χωρίς ενδιάμεση φόρτιση, ενώ οι μπαταρίες λιθίου δεν φημίζονται για την μακροζωία της απόδοσής τους. Σκεφτείτε ότι ένα χρησιμοποιημένο κινητό, απλά και μόνο όταν κάθεται στο ράφι και δεν λειτουργεί, έχει απώλεια ζωής της μπαταρίας  που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 2% τον μήνα.

Πίσω στο 2014 η εταιρεία SpareOne, παρουσίασε το SpareOne Plus. Ένα απλό κινητό που η χρήση του περιοριζόταν μόνο στις κλήσεις και τροφοδοτούταν από μία μπαταρία ΑΑ. Το SpareOne Plus είχε την δυνατότητα να συνδεθεί μόνο σε 2G δίκτυα και με μία ΑΑ μπαταρία μπορούσε κάποιος να μιλήσει έως 10 ώρες, ενώ σε standby mode η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φτάνει στα 15 χρόνια. Το κινητό μπορούσε να πραγματοποιήσει κλήσεις ανάγκης στο 911, ενώ είχε μνήμη εννιά επαφών.

Η εταιρεία λάνσαρε το προϊόν, προορίζοντας το σαν τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης. Το τηλέφωνο στο κάτω μέρος του είχε ένα μικρό led για χρήση φακού, ενώ μαζί με το κινητό οι αγοραστές έπαιρναν δώρο και μία αδιάβροχη θήκη. Σύμφωνα με τα reviews που είχαν δημοσιευτεί εκείνη την εποχή, ο φακός ήταν χάλια!!

Οι πωλήσεις του SpareOne Plus ακολούθησαν την ίδια επιτυχία με τον φακό του, δηλαδή πάτωσαν. Η συσκευή αρχικά κόστιζε $60, ενώ μπορείτε να βρείτε αρκετές στο ebay περίπου στα $10. Καθώς τα 2G δίκτυα καταργούνται παγκοσμίως, η εταιρεία προσπάθησε να λανσάρει μια νέα version της συσκευής, που θα δούλευε σε 3G δίκτυα αλλά θα χρειαζόταν δύο μπαταρίες ΑΑ.

Την πετυχημένη… συνταγή του SpareOne Plus προσπάθησαν να μιμηθούν αρκετές εταιρείες. Μία εξ αυτών, η Olive, με το μοντέλο FrvrOn (“Forever On”). Το FrvrOn διέθετε μια κλασσική μπαταρία λιθίου, αλλά έδινε την δυνατότητα στο χρήστη να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο εναλλακτικά με μία ΑΑΑ μπαταρία. Για την ιστορία το Olive FrvrOn διέθεται οθόνη 1,5 ίντσας ανάλυσης 128×128 pixels και FM ράδιο, για να μπορείς να ακούς προς τα πού πηγαίνει ο τυφώνας, όταν γίνει ο κατακλυσμός.

Διαβάστε ακόμα: CES 1991: Η διεθνής έκθεση τεχνολογίας 30 χρόνια πριν το Google Maps και το Playstation 5 (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

Η Sony αποκάλυψε τους επόμενους τίτλους που θα προσφέρει δωρεάν στην κοινότητα μέσα από την υπηρεσία PlayStation Plus για το μήνα Φεβρουάριο. EA Sports UFC 4 …

Panagiotis Kefis

Ποια αναμένεται να είναι η τιμή και τι θα περιλαμβάνει

Panagiotis Kefis

«Κάντε χώρο να περάσει…»

Panagiotis Kefis

Αναλυτικά όλες οι εκδόσεις εντός του άρθρου

Panagiotis Kefis

Με πέντε day one κυκλοφορίες συνεχίζει το καλό σερί το Game Pass

Panagiotis Kefis

Bόμβα μεγατόνων!! Tα παιχνίδια των εταιρειών θα ενσωματωθούν στην συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!

Panagiotis Kefis

Το έκτο κεφάλαιο της σειράς Far Cry επιστρέφει πιο ώριμο και πιο δυνατό στα σημεία