Welcome To The Nerd Side

Flashback: Το κινητό που χρειαζόταν μόνο μία μπαταρία ΑΑ για να λειτουργήσει

SpareOne Plus: Επειδή το Zombie Apocalypse είναι πιο κοντά από ό,τι φανταζόμασταν

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Τα smartphones έχουν εξελιχθεί ραγδαία και έχουν φτάσει στο σημείο που είναι πιο γρήγορα από την πλειοψηφία των υπολογιστών. Οι κάμερες τους συγκρίνονται με επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, ενώ η χρήση τους ως τηλέφωνα έχει έρθει σε δεύτερη μοίρα. Παρόλο που η τεχνολογία κάνει άλματα, το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Τα περισσότερα smartphones με το ζόρι βγάζουν μια ολόκληρη ημέρα χωρίς ενδιάμεση φόρτιση, ενώ οι μπαταρίες λιθίου δεν φημίζονται για την μακροζωία της απόδοσής τους. Σκεφτείτε ότι ένα χρησιμοποιημένο κινητό, απλά και μόνο όταν κάθεται στο ράφι και δεν λειτουργεί, έχει απώλεια ζωής της μπαταρίας  που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 2% τον μήνα.

Πίσω στο 2014 η εταιρεία SpareOne, παρουσίασε το SpareOne Plus. Ένα απλό κινητό που η χρήση του περιοριζόταν μόνο στις κλήσεις και τροφοδοτούταν από μία μπαταρία ΑΑ. Το SpareOne Plus είχε την δυνατότητα να συνδεθεί μόνο σε 2G δίκτυα και με μία ΑΑ μπαταρία μπορούσε κάποιος να μιλήσει έως 10 ώρες, ενώ σε standby mode η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φτάνει στα 15 χρόνια. Το κινητό μπορούσε να πραγματοποιήσει κλήσεις ανάγκης στο 911, ενώ είχε μνήμη εννιά επαφών.

Η εταιρεία λάνσαρε το προϊόν, προορίζοντας το σαν τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης. Το τηλέφωνο στο κάτω μέρος του είχε ένα μικρό led για χρήση φακού, ενώ μαζί με το κινητό οι αγοραστές έπαιρναν δώρο και μία αδιάβροχη θήκη. Σύμφωνα με τα reviews που είχαν δημοσιευτεί εκείνη την εποχή, ο φακός ήταν χάλια!!

Οι πωλήσεις του SpareOne Plus ακολούθησαν την ίδια επιτυχία με τον φακό του, δηλαδή πάτωσαν. Η συσκευή αρχικά κόστιζε $60, ενώ μπορείτε να βρείτε αρκετές στο ebay περίπου στα $10. Καθώς τα 2G δίκτυα καταργούνται παγκοσμίως, η εταιρεία προσπάθησε να λανσάρει μια νέα version της συσκευής, που θα δούλευε σε 3G δίκτυα αλλά θα χρειαζόταν δύο μπαταρίες ΑΑ.

Την πετυχημένη… συνταγή του SpareOne Plus προσπάθησαν να μιμηθούν αρκετές εταιρείες. Μία εξ αυτών, η Olive, με το μοντέλο FrvrOn (“Forever On”). Το FrvrOn διέθετε μια κλασσική μπαταρία λιθίου, αλλά έδινε την δυνατότητα στο χρήστη να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο εναλλακτικά με μία ΑΑΑ μπαταρία. Για την ιστορία το Olive FrvrOn διέθεται οθόνη 1,5 ίντσας ανάλυσης 128×128 pixels και FM ράδιο, για να μπορείς να ακούς προς τα πού πηγαίνει ο τυφώνας, όταν γίνει ο κατακλυσμός.

Διαβάστε ακόμα: CES 1991: Η διεθνής έκθεση τεχνολογίας 30 χρόνια πριν το Google Maps και το Playstation 5 (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis
Panagiotis Kefis

Η Microsoft ανέπτυξε το Surface Adaptive Kit ειδικά για ανθρώπους με αναπηρίες.

Panagiotis Kefis

Νέα συνδρομή, Gameplay πλάνα από Splatton 3 και πολλά άλλα...

Panagiotis Kefis

Μη χάσετε το απολαυστικό βίντεο!!

Panagiotis Kefis

Ένα Toyota GR Yaris περιμένει τους ανυπόμονους...

Panagiotis Kefis

Η Beam (Gen 2) θέτει νέα πρότυπα στις μπάρες ήχου μικρών διαστάσεων παρέχοντας μια πιο πλούσια, πιο καθηλωτική εμπειρία ακρόασης.

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Το True Colors απογειώνει το franchise σε όλους τους τομείς

Panagiotis Kefis

Ο ορισμός του Fast Food

Panagiotis Bisarakis

Διαβάστε την άποψη μας για το πέμπτο παιχνίδι της σειράς Samurai Warriors

Panagiotis Bisarakis

Διαβάστε την άποψη μας για το The Falconeer

Panagiotis Kefis

«Mayday, mayday…» Η πιο σκληρή φράση που μπορεί να ακουστεί από έναν πιλότο ή και πιο αστεία για τους παλιότερους που έχουν …

Panagiotis Bisarakis

Διαβάστε την άποψη μας για την Remastered έκδοση του Legend of Mana