Deadly Days Review

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Φαν των roguelites και συνωμοσιολόγοι μαζευτείτε! Το παρακάτω παιχνίδι είναι κομμένο και ραμμένο για εσάς. Ο λόγος για το Deadly Days της Pixelsplit, εταιρεία που δεν έχει απασχολήσει έντονα στο παρελθόν με τις δημιουργίες της και με το συγκεκριμένο παιχνίδι κάνει ένα βήμα μπροστά προς τα μεγάλα σαλόνια. Το Deadly Days δεν είναι κάποια νέα κυκλοφορία, αφού κυκλοφόρησε αρχικά στα PC μέσω Steam το 2017, ενώ αργότερα το 2020 ήρθε και στις κονσόλες. Εμείς έχουμε στα χέρια μας την έκδοση για του παιχνιδιού για το Nintendo Switch και όπως φαίνεται το παιχνίδι είναι ιδανικό για την ατελείωτες ώρες handheld παιχνιδιού.

Η κεντρική ιστορία του παιχνιδιού είναι απλή, λιτή και αρκετά αστεία. Όλα ξεκινάνε όταν μολυσμένα κρέατα από κάποιο ιό μοιράζονται στις αλυσίδες μπέργκερ της περιοχής, με αποτέλεσμα να μετατρέπουν τον κόσμο σε ζόμπι. Αυτό. Μην περιμένετε κάτι παραπάνω. Το παιχνίδι μας παρουσιάζει την ιστορία σε σύντομο βίντεο με μολυσμένες αγελάδες που γίνονται μπιφτέκια και μετά ξεκινάει το zombie outbreak!! Σκοπός του παιχνιδιού είναι να επιβιώσουν οι χαρακτήρες με τις λιγοστές προμήθειες και παράλληλα να ανακαλύψουν το μπεργκεράδικο που τα ξεκίνησε όλα αυτά και να το καταστρέψουν.

Ξεκινώντας έχουμε στην διάθεσή μας δύο επιζώντες σε ένα ασφαλές camp. Κάθε ένας από τους δύο ξεκινάει έχοντας στην κατοχή του ένα όπλο. Παρόλο που δεν υπάρχει character customization, κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του ικανότητες που κάνουν το παιχνίδι ακόμα πιο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, όπως θα δείτε παρακάτω. ο Brian Khan είναι minelayer και ανά τακτά χρονικά διαστήματα αφήνει μία νάρκη στο πέρασμά του. Όλοι χαρακτήρες, όπως και ο Brian, ανεβαίνουν level είτε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, είτε ταΐζοντας τους ένα μήλο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η υγεία τους και τα επεκτείνουν τις ικανότητές τους. Εδώ υπάρχει ένα catch, καθώς τα μήλα είναι πιο πολύτιμα από όσο φαίνονται και είναι χρήσιμα για την επιβίωση των χαρακτήρων. Κάθε χαρακτήρας καταναλώνει ένα μήλο την ημέρα, όπως ακριβώς και η παροιμία, ενώ όσο οι ημέρες περνούν οι επιζώντες πρέπει να βγουν εκτός του camp για να μαζέψουν προμήθειες, αλλιώς τα μήλα τελειώνουν μαζί με τους χαρακτήρες.

Ώντας roguelite, ο θάνατος ξανά και ξανά είναι στη φύση του παιχνιδιού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι θα γίνει εκνευριστικό. Ολόκληρο το progress και οι ώρες που έχουμε καταναλώσει μπορούν να χαθούν εάν γίνει λάθος διαχείριση των πόρων ή αν πάρουμε κάποια βεβιασμένη απόφαση. Στο τέλος όμως το παιχνίδι ανταμείβει τον παίκτη με νέα και δυνατότερα items και skills, τα οποία θα μας βοηθήσουν στο επόμενο run. Πριν αναφερθούμε στα abilities αξίζει να τονίσουμε την ποικιλία των όπλων που διαθέτει το παιχνίδι. Συνολικά υπάρχουν 29 διαφορετικά όπλα από πιστόλια και μεγάλα πολυβόλα μέχρι και σπαθιά. Κάθε όπλο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά (ταχύτητα, ζημιά, εμβέλεια) που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο προσέγγισης στην μάχη. Μετά έχουμε τα special items. Υπάρχουν παραπάνω από 60 μοναδικά special items, τα οποία τα βρίσκουμε μέσα από τα runs που κάνουμε στις εκάστοτε πίστες. Αυτά ποικίλουν από μία κούπα καφέ, ένα drone ή ακόμα και από μία οδοντόκρεμα. Κάθε ένα από αυτά μας δίνει επιπλέον δυνατότητες στην επίθεση και στην άμυνα, ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παραπάνω από ένα item την φορά, αρκεί να ξεκλειδώσουμε το slot. Τέλος το πιο δυνατό χαρτί στο οπλοστάσιο μας είναι τα Special Abilities. Τα Special Abilities ξεκλειδώνονται όπως ακριβώς και τα items και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μία φορά σε κάθε run, αλλά μπορεί να αποδειχτούν σωτήρια!! Υπάρχουν περισσότερα από 30 Special Abilities και κάθε ένα από αυτά είναι στρατηγικής σημασίας. Για παράδειγμα, όταν τα βρούμε σκούρα μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ένα ability και να κάνει heal ολόκληρο τον χάρτη ή ακόμα και να τον βομβαρδίσει.

Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε αποστολή μας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξουμε ανάμεσα τρεις-τέσσερις κάρτες περιοχών, όπου αναφέρεται η δυσκολία, το μέγεθος αλλά και η ποσότητα του loot. Οι αποστολές διαφέρουν μεταξύ τους, ενώ η ονομασία τους μας προδιαθέτει και για το αντικείμενο της αποστολής. Για παράδειγμα η αποστολές με την ονομασία Hospital περιλαμβάνουν στον χάρτη ένα μεγάλο νοσοκομείο περικυκλωμένο από zombies, όπου εκεί βρίσκεται το περισσότερο loot, ενώ οι αποστολές Rescue είναι αποστολές διάσωσης ενός επιζώντα, που θα ενταχθεί στην ομάδα μας, εάν τα καταφέρουμε. Με το να βρίσκουμε βέβαια περισσότερο κόσμο, κανείς θα σκεφτόταν ότι μόνο οφέλη θα πρόσφερε στην ομάδα και την προσπάθεια μας, δυστυχώς υπάρχει και η άλλη όψη. Όπως ανέφερα και στην αρχή οι χαρακτήρες τρέφονται και αναβαθμίζονται με μήλα. Κάθε χαρακτήρας καταναλώνει ένα μήλο την ημέρα για την επιβίωση του, άρα με πολλούς χαρακτήρες ανεβαίνει το loot, αλλά δυστυχώς η συντήρησή τους είναι δύσκολη και εκεί τελειώνουν τα περισσότερα runs παρά σε μάχες.

Οπτικά το Deadly Days θυμίζει παιχνίδια μεγαλύτερης ηλικίας. Σχεδιαστικά κυριαρχούν τα pixel και το retro στοιχείο στα σύμβολα και στις χρωματικές παλέτες, αλλά τα γραφικά του είναι καλογυαλισμένα και δεν κουράζουν. Το level design στην αρχή φαίνεται αρκετά όμορφο, αλλά στην συνέχεια καταλαβαίνουμε ότι αισθητικά επαναλαμβάνεται και στην ουσία οι πίστες είναι σχεδόν ίδιες, με τα κτίρια και τους δρόμους απλά να έχουν αλλάξει θέση πάνω στον χάρτη. Από την άλλη όσον αφορά τη μουσική επένδυση του παιχνιδιού, έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Σου δημιουργεί το αίσθημα του άγχους όταν ο χάρτης πλημυρίζει από εχθρούς, ενώ παράλληλα σε καλμάρει όταν, όλα πάνε καλά ή είσαι ασφαλής στο camp.

Συνοψίζοντας, το Deadly Days δεν είναι κάποιο ριζοσπαστικό παιχνίδι που θα αλλάξει την κοσμοθεωρία κάποιου για το gaming, αλλά δεν παύει να είναι άκρως εθιστικό. Έπιασα τον εαυτό μου αρκετά βράδια να ξενυχτώ ξανά και ξανά με το παιχνίδι, με το Nintendo Switch να είναι μόνιμα πάνω στο τραπέζι με το παιχνίδι στην αναμονή. Η τεράστια ποικιλία όπλων και items κρατάει το ενδιαφέρον για το παιχνίδι σε υψηλά επίπεδα, ενώ εάν είστε φαν και των retro style παιχνιδιών το προτείνω ανεπιφύλακτα. 

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Assemble Entertainment για τις ανάγκες του Review.

Deadly Days
7.5

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

7.5/10

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Replayability.
  • Εθιστικό gameplay.
  • Μουσική.
  • Καθαρά retro γραφικά.

ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ

  • Ποικιλία αποστολών.
  • Το level design επαναλαμβάνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα

IPSOS έρευνα με πρωτοβουλία της HUAWEI: το 64% των Ελλήνων πιστεύει ότι τα smartwatches μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη

Στις smart εφαρμογές και συσκευές στρέφονται οι καταναλωτές, για τη σωματική και και ψυχική τους ανάκαμψη μετά την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα της IPSOS η οποία διεξήχθη σε 10 χώρες με πρωτοβουλία της HUAWEI.

Διαβάστε περισσότερα... »

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Panagiotis Kefis

Στις smart εφαρμογές και συσκευές στρέφονται οι καταναλωτές, για τη σωματική και και ψυχική τους ανάκαμψη μετά την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα της IPSOS η οποία διεξήχθη σε 10 χώρες με πρωτοβουλία της HUAWEI.

Panagiotis Kefis

Έρχεται στις 7 Δεκεμβρίου

Panagiotis Kefis

Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες...

Panagiotis Kefis

Με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις και φέτος

Panagiotis Kefis

Το Giga Campus by Vodafone & Demokritos αποτελεί μία κοιτίδα καινοτομίας από το μέλλον, που θα λειτουργεί μέσα από ένα οικοσύστημα εφαρμογών Internet of Things, με την υποστήριξη του 5G δικτύου της Vodafone.

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!

Panagiotis Kefis

Το έκτο κεφάλαιο της σειράς Far Cry επιστρέφει πιο ώριμο και πιο δυνατό στα σημεία

Panagiotis Kefis

Ένα τρελο τρελο θηριοτροφείο

Panagiotis Kefis