Big Brain Academy: Brain vs. Brain Review

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Η αγάπη και η αφοσίωση της Nintendo για οικογενειακά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες είναι γνωστή. Άλλωστε σε αυτούς τους δύο βασικούς πυλώνες στηρίζει τους περισσότερους τίτλους της. Ένας τίτλος που καλύπτει τα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά έφτασε στα χέρια μας τις γιορτές και το απολαύσαμε ιδιαίτερα. Ο λόγος για το τρίτο παιχνίδι της σειράς Big Brain Academy, το Big Brain Academy: Brain vs. Brain. Η σειρά απουσίαζε για καιρό από τις κυκλοφορίες με τους προηγούμενους τίτλους Nintendo Big Brain Academy (Big Brain Academy) και Big Brain Academy: Wii Degree να έχουν κυκλοφορήσει το 2005 και το 2007 αντίστοιχα. Δυστυχώς δεν είχα ασχοληθεί τότε με τους τίτλους για να σας μεταφέρω την άποψή μου συγκριτικά με το καινούργιο παιχνίδι.

Ξεκινώντας θα κληθούμε να δημιουργήσουμε ένα avatar που θα μας εκπροσωπεί μέσα στο παιχνίδι. Κάθε παίκτης που θα συμμετέχει φτιάχνει το δικό του, ενώ θα χρειαστεί να εισάγεται πληροφορίες, όπως την ηλικία και την ενασχόλησή σας. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα καθορίσουν την δυσκολία των ερωτήσεων. Για παράδειγμα εάν ανταγωνίζεται ένας ενήλικας με ένα παιδί η αναμέτρηση μεταξύ τους θα ήταν άνιση, ενώ με αυτή την δυνατότητα όλοι οι παίκτες αγωνίζονται επί ίσοις όροις.

Ας περάσουμε στα του παιχνιδιού. Το παιχνίδι αποτελείται από πολλά mini games. Τα mini games είναι χωρισμένα σε πέντε κατηγορίες και η κάθε κατηγορία περιέχει τέσσερις ασκήσεις, άρα συνολικά έχουμε στην διάθεσή μας 20 διαφορετικές ασκήσεις. Οι κατηγορίες χωρίζονται σε Αναγνώριση (Identify), Απομνημόνευση (Memorize), Ανάλυση (Analyze), Υπολογισμός (Compute) και Οπτικοποίηση (Visualize). H επιλογή κατηγοριών μπορεί να γίνει είτε από κάθε παίκτη όταν έρθει η σειρά του, είτε τυχαία με το γύρισμα ενός τροχού. Τα παιχνίδια έχουν διάρκεια κάτω του λεπτού ενώ μπορούμε να ορίσουμε εξ αρχής τους συνολικούς γύρους που θα διαρκέσει το παιχνίδι με μέγιστο τους πέντε. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το πως κατανέμονται οι πόντοι επιβράβευσης στους παίκτες. Ο γρηγορότερος παίκτης που θα δώσει και την σωστή απάντηση, επιβραβεύεται με 20 πόντους, ενώ ο επόμενος με οκτώ, όσο πλησιάζει όμως η λήξη του γύρου οι παίκτες που έχουν κάτω από 50 πόντους κερδίζουν επιπλέον bonus πόντους που μπορούν να τους βάλουν ξανά στο παιχνίδι, ακόμα και να κάνουν την ανατροπή. Νικητής είναι αυτός που θα φτάσει πρώτος τους 100 πόντους.

Όλα τα παραπάνω αφορούν το local multiplayer, αφού το online απουσιάζει, γεγονός που το καταλογίζω στο παιχνίδι στα αρνητικά του καθώς δεν επιτρέπεται σε εποχή πανδημίας να κυκλοφορεί multiplayer τίτλος χωρίς online. Παρόλα αυτά για τους λάτρεις του solo μπορείτε να εξασκήσετε τα skills σας στο Practice Mode στο οποίο μπορείτε να αναμετρηθείτε σε ήδη online καταγεγραμμένες επιδόσεις άλλων παικτών στην ενότητα Ghost Clash. Εάν καταφέρετε να πάρετε το χρυσό μετάλλιο και στις 20 διαφορετικές ασκήσεις, ξεκλειδώνετε το Super Practice Mode το οποίο δεν είναι άλλο από τις ίδιες ασκήσεις αλλά αρκετά πιο δύσκολες.

Οπτικά και ηχητικά το Big Brain Academy: Brain vs. Brain κάνει τα πάντα ώστε να μην εντυπωσιάζει σε κανέναν από τους δύο τομείς. Η ατμόσφαιρα είναι ευχάριστη και minimal έως τελείως λιτή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο λόγος που δεν ασχολήθηκε παραπάνω με την εμφάνιση του είναι ότι εστίασε στο gameplay, αλλά δεν θεωρώ ότι το gameplay του θα επισκιάσει τόσο πολύ την εμφάνιση εν έτη 2022 πλέον. Το παιχνίδι μπορεί κάποιος να το ολοκληρώσει σε μία ημέρα, ενώ το replaybility βασίζεται καθαρά σε βραδιές local multiplayer με φίλους και οικογένεια. Το καλό είναι δεν δυσκολευτείτε να εξηγήσετε στους φίλους σας πως παίζεται το παιχνίδι, καθώς είναι πάρα πολύ απλό. Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί και με την οθόνη αφής του Switch αλλά οι χρόνοι απόκρισης μας οδηγούν κατευθείαν στα χειριστήρια.

Συνοψίζοντας, το Big Brain Academy: Brain vs. Brain είναι διασκεδαστικό, ευχάριστο και σε budget τιμή, ως εκεί όμως. Είναι ιδανικό για show off των local multiplayer δυνατοτήτων του Switch, αλλά και ιδανικό για οικογένειες με μέλη όλων των ηλικιών. Το ηλικιακό και γνωσιακό σύστημα που περιλαμβάνει το παιχνίδι για την εξισορρόπηση της δυσκολίας μεταξύ μεγαλύτερων σε ηλικία αντιπάλων είναι παράδειγμα προς μίμηση για αντίστοιχους τίτλους, ενώ η απουσία online αναμετρήσεων μας πόνεσε λίγο παραπάνω λόγω εποχής πανδημίας. Το Big Brain Academy: Brain vs. Brain κυκλοφορεί αποκλειστικά στο Nintendo Switch από τις 3 Δεκεμβρίου 2021, ενώ μπορείτε να κατεβάσετε το demo του εδώ.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την CD Media για τις ανάγκες του Review.

Big Brain Academy: Brain vs. Brain

7

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

7.0/10

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Αρκετά διασκεδαστικό και γρήγορο gameplay.
  • Έξυπνα mini games.
  • Ιδανικό για βραδιές με παρέα και οικογένειες.
  • Δίκαιο ηλικιακό σύστημα δυσκολίας.

ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ

  • Input lag στα touch controls.
  • Replayability.
  • Απουσία online multiplayer.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!