Welcome To The Nerd Side

Το BBC και το Netflix συνεργάζονται για την ανάπτυξη και συμπαραγωγή περιεχομένου από καλλιτέχνες με αναπηρία

Όλα τα έργα θα αξιολογηθούν και θα αναπτυχθούν από κοινού, αλλά το BBC θα είναι το σημείο εισόδου για όλες τις υποβολές έργων και ιδεών για την πρωτοβουλία.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Το BBC και το Netflix ένωσαν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση νέων, φιλόδοξων δραματικών παραγωγών από καλλιτέχνες με αναπηρία τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. 

 Με βάση τις υφιστάμενες δεσμεύσεις τόσο του BBC όσο και του Netflix, η πενταετής συνεργασία σχεδιάστηκε για να αυξήσει την εκπροσώπηση των ταλέντων με αναπηρία μπροστά και πίσω από τις κάμερες, ώστε να διευρύνει το φάσμα των ιστοριών που παράγονται και να δώσει στους σεναριογράφους και δημιουργούς με αναπηρία περισσότερες επιλογές ως προς το είδος των ιστοριών που θέλουν να αφηγηθούν.

 Το BBC και το Netflix θα εξετάσουν έργα από Βρετανούς παραγωγούς που έχουν δημιουργηθεί ή συν-δημιουργηθεί από σεναριογράφους οι οποίοι προσδιορίζονται ως κωφοί, ανάπηροι ή/και νευροδιαφορετικοί. Όλα τα έργα πρέπει να δημιουργηθούν ή να συν-δημιουργηθούν από κωφούς, ανάπηρους και νευροδιαφορετικούς σεναριογράφους. Οι ιδέες μπορούν να αντλούν έμπνευση από οποιοδήποτε είδος, περιβάλλον ή κόσμο. Αναζητούμε ιδέες φιλόδοξες και πρωτοποριακές που υπερβαίνουν τα όρια που η βιομηχανία θέτει, συνειδητά ή ασυνείδητα, στην αναπηρία. Η πρόθεση της συνεργασίας είναι να τοποθετήσει τις παραγωγές δίπλα στο πιο πολυσυζητημένο και πρωτότυπο δραματικό περιεχόμενο που ήδη αναπτύσσεται.

 Όλα τα έργα θα αξιολογηθούν και θα αναπτυχθούν από κοινού, αλλά το BBC θα είναι το σημείο εισόδου για όλες τις υποβολές έργων και ιδεών για την πρωτοβουλία. Το BBC και το Netflix θα εκδώσουν ένα υπόμνημα δημιουργικής αποστολής και το πλαίσιο της διαδικασίας, τα οποία θα διατεθούν σε όλους τους παραγωγούς, μαζί με ένα webinar.

 Ο Πιρς Βένγκερ, διευθυντής δραματικών προγραμμάτων του BBC, δήλωσε:

Το ισχυρό, αξέχαστο ‘MacTaggart’ του Τζακ έριξε ένα αποκαλυπτικό φως στην έκταση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι δημιουργοί με αναπηρία. Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για αλλαγή και ελπίζουμε ότι με τη συνεργασία του BBC και του Netflix δημιουργήσαμε ένα μοντέλο χρηματοδότησης που θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση των όρων του παιχνιδιού για δημιουργούς με κώφωση, αναπηρία και νευροδιαφορετικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ανν και την ομάδα της για την ετοιμότητα και το όραμα που έδειξαν με τη συνεργασία τους μαζί μας για την ανάπτυξη αυτής της πρωτοβουλίας.

 Η Ανν Μένσα, Αντιπρόεδρος του Netflix για Σειρές του Η.Β., δήλωσε: “Δημιουργοί με κώφωση, αναπηρία και νευροδιαφορετικότητα ανήκουν στη λιγότερο εκπροσωπούμενη ομάδα στην τηλεόραση στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Για να το θέσω απλά, θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό.  Σε συνεργασία με το BBC, ελπίζουμε να βοηθήσουμε αυτούς τους δημιουργούς να αφηγηθούν τις μεγαλύτερες και πιο τολμηρές ιστορίες και να απευθυνθούν στο ευρύτερο δυνατό βρετανικό και παγκόσμιο κοινό.  Ήταν εξαιρετικά συναρπαστικό να αναπτύξουμε αυτό το έργο με τον Πιρς Βένγκερ και την ομάδα δραματικών προγραμμάτων του BBC και είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι με τις δημιουργικές δυνατότητες αυτής της συνεργασίας.” 

Δημιουργική αποστολή

Πρόθεσή μας είναι να συμμετάσχουμε στην ανάθεση τριών παραγωγών μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, οι οποίες θα τοποθετήσουν την αναπηρία στο επίκεντρο της κεντρικής σκηνής. Θέλουμε να εξισορροπήσουμε τους όρους του παιχνιδιού ως προς τις ευκαιρίες που είναι διαθέσιμες για τα ταλέντα με κώφωση, αναπηρία και νευροδιαφορετικότητα, και να αυξήσουμε το εύρος, την εμβέλεια και τη φιλοδοξία των ιστοριών που περιλαμβάνουν και παρουσιάζουν κάποια μορφή αναπηρίας.   

Αντλώντας έμπνευση από κάθε είδος, περιβάλλον ή κόσμο, αναζητούμε φρέσκες και προχωρημένες ιδέες που υπερβαίνουν τα όρια που θέτει η βιομηχανία, συνειδητά ή ασυνείδητα, στην αναπηρία. Η δυνατότητα ανανέωσης είναι επιθυμητή αλλά όχι απαραίτητη για τις τρεις παραγωγές, κυρίως επειδή η πρόθεσή μας είναι να τοποθετήσουμε αυτές τις παραγωγές στο επίκεντρο του περιεχομένου και της καρδιάς του κοινού μας. Θα θέλαμε οι παραγωγές να γραφτούν, να δημιουργηθούν ή να συν-δημιουργηθούν από ταλέντα με κώφωση, αναπηρία ή νευροδιαφορετικότητα. Η αναπηρία υποεκπροσωπείται στην οθόνη και τα ταλέντα με αναπηρία υποεκπροσωπούνται εκτός οθόνης, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αυτή η πρωτοβουλία είναι μέρος της ευρύτερης δουλειάς που κάνουν τόσο το Netflix όσο και το BBC για να προσφέρουν διασκεδαστικές, τιμητικές παραγωγές που αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού ως προς την εκπροσώπηση και τις οποίες το κοινό μας δεν πρέπει να χάσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis
Panagiotis Kefis

Η Microsoft ανέπτυξε το Surface Adaptive Kit ειδικά για ανθρώπους με αναπηρίες.

Panagiotis Kefis

Νέα συνδρομή, Gameplay πλάνα από Splatton 3 και πολλά άλλα...

Panagiotis Kefis

Μη χάσετε το απολαυστικό βίντεο!!

Panagiotis Kefis

Ένα Toyota GR Yaris περιμένει τους ανυπόμονους...

Panagiotis Kefis

Η Beam (Gen 2) θέτει νέα πρότυπα στις μπάρες ήχου μικρών διαστάσεων παρέχοντας μια πιο πλούσια, πιο καθηλωτική εμπειρία ακρόασης.

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Το True Colors απογειώνει το franchise σε όλους τους τομείς

Panagiotis Kefis

Ο ορισμός του Fast Food

Panagiotis Bisarakis

Διαβάστε την άποψη μας για το πέμπτο παιχνίδι της σειράς Samurai Warriors

Panagiotis Bisarakis

Διαβάστε την άποψη μας για το The Falconeer

Panagiotis Kefis

«Mayday, mayday…» Η πιο σκληρή φράση που μπορεί να ακουστεί από έναν πιλότο ή και πιο αστεία για τους παλιότερους που έχουν …

Panagiotis Bisarakis

Διαβάστε την άποψη μας για την Remastered έκδοση του Legend of Mana