Astro’s Playroom Review

Διαβάστε την άποψη μας για το παιχνίδι welcome drink του PS5

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Η χαρά του να παραλαμβάνεις ένα νέο PlayStation 5 είναι από μόνη της ανεκτίμητη. Ο συνδυασμός με ένα φανταστικό παιχνίδι, ήδη προ-εγκατεστημένο, όμως την απογειώνει. Το όνομα του παιχνιδιού: Astro’s Playroom.

O Astro είναι παλιός μας γνώριμος χαρακτήρας από το λανσάρισμα του PS4 καθώς και από ένα εξαιρετικό platform VR παιχνίδι για το PlayStation VR. Τώρα, με το λανσάρισμα του PS5 o Astro με την παρέα του επιστρέφει για να μας μυήσει στον κόσμο του PS5 και του DualSense.

Από τις πρώτες του στιγμές, το Astro’s Playroom αυτοπαρουσιάζεται κυριολεκτικά ως ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, εξηγεί ότι τα ελαφριά και χαρωπά platform επίπεδα του Playroom είναι ένα μέσο για να αναδείξετε τις ειδικές δυνατότητες του νέου χειριστηρίου του PlayStation 5, το DualSense. Ορισμένα χαρακτηριστικά, όπως τα adaptive triggers, τo haptic feedback και το ενσωματωμένο μικρόφωνο, είναι νέα. Άλλα, όπως το touchpad και το γυροσκόπιο, δεν είναι. Όλα όμως ξεχωρίζουν το DualSense από τα αντίστοιχα των Xbox και Nintendo. Ενώ το Astro’s Playroom υπερ-προσπαθεί  να προσφέρει μία έξυπνη παρακαταθήκη των δυνατοτήτων του PS5 όπως τα νέα κόλπα του DualSense, τα βελτιωμένα γραφικά και τους μειωμένους χρόνους φόρτωσης, νομίζω πως το εκτός ατμόσφαιρας κείμενο στην αρχή του παιχνιδιού υποτιμά κατά πολύ την νέα περιπέτεια του Astro. Το Playroom είναι ένα απίστευτο και γοητευτικό ταξίδι, μέσω ενός ψηφιακού θεματικού πάρκου, εμπνευσμένου από το PlayStation, διασφαλίζοντας έτσι, πως το πρώτο σας hover, sprint και άλμα στην εποχή του PS5 είναι απολύτως και αναμφίβολα γεμάτο χαρά και διασκεδαστικές στιγμές.

Ο κόσμος του Astro, το κυριολεκτικό Playroom, είναι μια φανταστική ερμηνεία του PlayStation 5. Τα τέσσερα επίπεδα και ο κόσμος του παιχνιδιού παίρνουν τα ονόματά τους από εξαρτήματα της κονσόλας, όπως το “GPU Jungle” και το “Cooling Springs”. Στο εσωτερικό, το καθένα είναι μια ονειρική παιδική χαρά PlayStation. Οι τυπικές τοποθεσίες που περιμένεις σε ένα παιχνίδι, όπως οι “Beach”, “City” και “Meadow” είναι διακοσμημένες με ηλεκτρονικά chips και εξαρτήματα των PlayStation του παρελθόντος που σε κάνουν να νιώθεις λες και είναι πραγματικά μέρος αυτού του κόσμου. Κάθε επίπεδο είναι γεμάτο με διασκεδαστικές μικρές σκηνές και διαδραστικό setting. Οι αξιολάτρευτοι φίλοι του Astro αράζουν, παίζουν παιχνίδια και κάνουν cosplay ως μερικοί από τους εμβληματικούς χαρακτήρες της πλατφόρμας, κάνοντας κάθε περιπέτεια να μοιάζει με πάρτι. Προωθώντας το hype-train του PlayStation σχεδόν σε κάθε σπιθαμή του κόσμου του Astro, κάποιος θα μπορούσε  να ισχυριστεί πως γίνεται σε υπερβολικό βαθμό, αλλά όλα είναι τόσο γοητευτικά που δεν ενοχλεί καθόλου. Ο σχεδιασμός των επιπέδων είναι πανέξυπνος, τα bots είναι πολύ χαριτωμένα και τα happy vibes τους είναι τόσο μεταδοτικά που η θετική ενέργεια κατακλύζει τον παίχτη.

Οι αναφορές του παιχνιδιού στο PlayStation συνδέονται με collectibles, τα οποία γεμίζουν έναν διαδραστικό χώρο μουσείου που ονομάζεται “PlayStation Labo.” Καθώς βρίσκετε κομμάτια παζλ που μετατρέπονται σε τοιχογραφίες με θέμα το PlayStation και γιγαντιαία εικονικά μοντέλα, ο χώρος μετατρέπεται γρήγορα σε μια πολύ συμπυκνωμένη δόση νοσταλγίας για τους οπαδούς της ιστορίας του PlayStation. Σας δίνει επίσης ένα μέρος για να χρησιμοποιήσετε όλα τα νομίσματα που μαζεύετε από κάθε επίπεδο, καθώς υπάρχει ένα μηχάνημα κουλοχέρης στο πίσω μέρος που θα σας πουλήσει ακόμη περισσότερα συλλεκτικά αντικείμενα. Αυτό σας δίνει σίγουρα έναν καλό λόγο να πάτε, αλλά το βρήκα σαν ένα ξεχωριστό παιχνίδι όπου πραγματικά με έκανε να θέλω να ερευνήσω τα collectibles αφού τα βρήκα. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι μου άρεσε να περπατάω και να πηδώ στα γιγαντιαία αναμνηστικά του PlayStation, αλλά είναι επίσης επειδή ο χώρος σιγά σιγά γεμίζει με bots που παίζουν με τον εξοπλισμό του PlayStation. Όλο αυτό είναι πολύ πιο ελκυστικό από ένα απλό μενού ή έναν κενό χώρο “προβολής” των αντικειμένων που έχεις συλλέξει.

Το Astro’s Playroom είναι μία υπέροχη βιτρίνα για την βελτιωμένη οπτική εμπειρία και τεχνική απόδοση του PlayStation 5. Έπαιξα σε τηλεόραση 4K με HDR10+ και μπορώ να πω πως τα επίπεδα είναι φωτεινά, πολύχρωμα και ιδιαίτερα λεπτομερή. Υπάρχουν άπειρα μικρά ρομπότ που τρέχουν στο παρασκήνιο, στο προσκήνιο και σχεδόν παντού, με τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων μπορείτε να αλληλοεπιδράσετε, πηδώντας πάνω τους ή χτυπώντας τα. Μεταξύ των bots, των εχθρών και των κινούμενων στοιχείων, όπως πλατφόρμες, τρεχούμενο νερό και πλωτά σύννεφα, ο κόσμος πραγματικά σφύζει από ζωή.

Επίσης υπάρχουν ελάχιστα loading screens. Το άλμα από την κεντρική περιοχή σε ένα από τα επίπεδα ενεργοποιεί μια σύντομη ακολουθία μετάβασης λίγων δευτερολέπτων, αλλά το νιώθεις σαν ένα ρευστό μέρος του παιχνιδιού που δεν σου αποσπά καθόλου την προσοχή.

Αν και μόνο το να πηγαίνεις στο Astro’s Playroom για να χαζεύεις τον κόσμο του είναι πολύ ευχάριστο, το platform κομμάτι του είναι επίσης διόλου ευκαταφρόνητο. Τα άλματα και οι γροθιές του Astro νιώθουν φυσικά, άνετα και ανταποκρίνονται πολύ καλά στον χειρισμό καθώς περιφέρεται από επίπεδο σε επίπεδο. Μεγάλο μέρος του platforming είναι απλό, αλλά εξακολουθεί να είναι δύσκολο σε μερικά σημεία. Βοηθά ότι κάθε επίπεδο περιστασιακά διακλαδίζεται σε δύο μονοπάτια – ένα απλό, άμεσο μονοπάτι για νέους παίκτες και ένα πιο δύσκολο για βετεράνους. Οι έμπειροι παίκτες δεν θα έχουν πολλά προβλήματα, ακόμη και με τις πιο δύσκολες ενότητες, αλλά σίγουρα θα σας ωθήσουν να δοκιμάσετε.

Κάθε επίπεδο έχει επίσης δύο ενότητες όπου ο Astro φοράει ένα ειδικό κοστούμι που του δίνει ένα νέο μέσο για να μετακινηθεί. Κάθε κοστούμι έχει σχεδιαστεί για να επισημάνει μία ή περισσότερες δυνατότητες του DualSense. Σε ένα επίπεδο, υπάρχει η στολή ελατήριο, η οποία πηδά αφού τραβήξετε τις σκανδάλες και τις αφήσετε, σχεδόν σαν να πιέζετε ένα πραγματικό ελατήριο. Σε μια άλλη, γίνεστε μια τεράστια μπάλα που κυλάει με τα ανάλογα taps στο touchpad. Τα adaptive triggers του DualSense μπορούν να παρέχουν απτική ανατροφοδότηση και διάφορα επίπεδα αντίστασης όταν τα τραβάτε κάτι που δίνει μία ξεχωριστή αίσθηση. Η αντίσταση από τις σκανδάλες, σε συνδυασμό με τη νέα, πιο ποικιλόμορφη απτική ανατροφοδότηση του χειριστηρίου, μπορεί να σας πει πολλά διαφορετικά πράγματα στο πλαίσιο του παιχνιδιού, όπως πόσο έχετε τραβήξει πίσω την χορδή ενός τόξου, τη δυναμική ενέργεια ενός άλματος με ελατήριο ή ότι ο κλειδωμένος βραχίονας ενός κουλοχέρη δεν θα κινηθεί όταν προσπαθείτε να κλέψετε ένα επιπλέον τράβηγμα.

Συνοψίζοντας, το καλύτερο και το χειρότερο πράγμα που μπορώ να πω για το Astro’s Playroom είναι ότι ο ρόλος του ως επίδειξη του DualSense και του PS5  βγάζει ένα συναίσθημα σπατάλης. Μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο. Μου πήρε 6 ώρες για να τελειώσω όλα τα επίπεδα και να συλλέξω όλα τα collectibles. Είναι ένας θαυμάσιος μικρός κόσμος ονείρων και θα ήθελα πολύ να περάσω περισσότερο χρόνο σε αυτόν. Αλλά αυτό, από μόνο του, είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Το Astro’s Playroom, ένα παιχνίδι που δεν προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι αποτελεί δικαιολογία για να σας δείξει τι μπορεί να κάνει ένα χειριστήριο, δημιουργεί έναν κόσμο που θέλετε να δείτε και να εξερευνήσετε. Επιπλέον, ο εκπληκτικά ευχάριστος εορτασμός του PlayStation και των βιντεοπαιχνιδιών του είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσει μια γενιά κονσόλας.

Διαβάστε ακόμα: Moving Out Review

9

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

9.0/10

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Πανέμορφα επίπεδα, γεμάτα έξυπνες και χαριτωμένες PlayStation αναφορές
  • Γνήσιο και ολοκληρωμένο platforming, με εφευρετικά sequences που αναδεικνύουν τις νέες δυνατότητες του DualSense
  • Η απίστευτη οπτική πιστότητα κάνει τις «πυκνοκατοικημένες» περιοχές να ζωντανεύουν, δημιουργώντας μια ευχάριστη και διασκεδαστική αίσθηση

ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ

  • Θέλαμε και άλλο. Θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!