Antonball Deluxe Review

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Βρισκόμαστε στην εποχή που η νέα γενιά κονσολών και οι δυνατοί υπολογιστές μπορούν να προσφέρουν στους χρήστες απίστευτη εμπειρία γραφικών και ταχυτήτων. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμα εταιρείες που προτιμούν να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι με ρετρό, πιξελωτά γραφικά, θυμίζοντας μας από που ξεκίνησε η βιομηχανία παιχνιδιών, αλλά και πόσο ασήμαντα μπορούν να γίνουν τα εντυπωσιακά γραφικά απέναντι σε ένα παιχνίδι που έχει δημιουργηθεί με έξυπνους μηχανισμούς και μεράκι.

Με αυτή την προσέγγιση η Summitsphere δημιούργησε το Antonball Deluxe, ένα arcade platformer που δανείζεται στοιχεία από τον τίτλο Breakout του Atari που κυκλοφόρησε το 1976, αλλά και από το franchise των Mario Bros. Όπως και στο Breakout, έτσι και στο Antonball Deluxe σκοπός του παιχνιδιού είναι να πετύχουμε και να σπάσουμε συγκεκριμένα τουβλάκια σε κάθε πίστα, με την διαφορά ότι το παιχνίδι χρησιμοποιεί την κλασική συνταγή των 2D platformers, με έναν χαρακτήρα που φυσιογνωμικά φέρνει αρκετά στον Wario.

Η πλοκή του παιχνιδιού είναι απλή και μας παρουσιάζεται σε ένα μικρό εισαγωγικό βίντεο στη αρχή του τίτλου. Ο Anton, κάτοικος της Boiler City, προσπαθεί να γυρίσει πίσω στο σπίτι του από την περιοχή Brulo’s Casino. Ο «πιο εύκολος» τρόπος φαίνεται να είναι μέσα από του υπονόμους της πόλης που θα συναντήσει αμέτρητα εμπόδια.

O τίτλος προσφέρει από την αρχή τρία διαφορετικά gameplay modes. Το standard το οποίο περιέχει 30 πίστες και μπορεί να παιχτεί είτε single player είτε και μέχρι τέσσερις παίκτες τοπικά. Κάθε πίστα στην αριστερή πλευρά έχει ένα μεγάλο κενό όπου εάν η κάθε φορά που μία από τις μπάλες μας περάσει το κενό χάνουμε μία ζωή. Μέσα στις πίστες θα βρούμε διάφορα power ups, όπως πιστόλια για απευθείας χτυπήματα, αλλά και το κλασσικό για το είδος του παιχνιδιού πολλαπλασιαστή μπαλών. Το δεύτερο mode είναι το Punchball, το οποίο φέρνει τον τίτλο ακόμα πιο κοντά στο Mario franchise. Εκεί καλούμαστε να πολεμήσουμε ορδές εχθρών και  να τους βγάλουμε εκτός πίστας μετά την δεύτερη βολή. Τέλος υπάρχει το Vs. Antonball που μας δίνει την versus εκδοχή του standard mode. Μπορεί να παιχτεί 1v1, 2v2, ακόμα και 2v1 με την νικήτρια ομάδα να είναι αυτή που θα σπάσει τον τοίχο της άλλης. Συνολικά και τα τρία modes μας αθροίζουν 69 διαφορετικές πίστες για να εξερευνήσουμε μέσα από 21 διαφορετικούς χαρακτήρες που ξεκλειδώνουμε κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Vs. Antonball

Ο μεγάλος αντίπαλος μας σε όλο αυτό το ταξίδι και το συμβολικό νούμερο των 69 πιστών δεν είναι άλλος από την εξαιρετικά μεγάλη δυσκολία του παιχνιδιού. Δυστυχώς η πλειοψηφία των developers που ασχολούνται με την δημιουργία retro παιχνιδιών κάνουν ότι μπορούν για να μετατρέψουν τα παιχνίδια σε πονοκέφαλο. Θα προτιμούσα να υπήρχε η δυνατότητα επιλογής βαθμού δυσκολίας, καθώς αυτό που έχουν κάνει στο Antonball αλλά και σε πολλούς αντίστοιχους τίτλους θα προτρέψει πολλούς να παρατήσουν το παιχνίδι γρήγορα. Αντιθέτως το παιχνίδι θα υπερκαλύψει την μειοψηφία των παικτών που αναζητάνε την δυσκολία στα παιχνίδια.

Οπτικά το Antonball Deluxe διαπρέπει με γνώμονα πάντα ότι κρίνουμε έναν retro τίτλο. Τα γραφικά είναι απλά, καθαρά και μπορείς με ευκολία κάθε φορά να διακρίνεις το πιο αχνό background της πίστας. Άλλωστε όπως είπα και παραπάνω το παιχνίδι δανείζεται αρκετά χαρακτηριστικά γνωστών platformers άρα η εντύπωση που θα σας δώσει είναι οικεία. Το ίδιο γνώριμη είναι η μουσική και τα ηχητικά εφέ που είναι ικανά να κρατάνε σε συνεχή ρυθμό τον παίκτη.

Συνοψίζοντας, το Antonball Deluxe καταφέρνει να δώσει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα ως σύνολο με την μεγάλη δυσκολία του να αποτελεί το μελανό σημείο του παιχνιδιού για το ευρύ κοινό. Τα δανεικά στοιχεία από διάφορους παλαιότερους τίτλους είναι μπλεγμένα αρμονικά μεταξύ τους, σε σημείο που δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ έναν πετυχημένο συνδυασμό μεταξύ του Breakout και του Mario/Wario franchise. Το local co-op και το versus mode θα προσφέρει αρκετές ώρες επιπλέον ώρες παιχνιδιού. Τέλος λόγω της χαμηλής τιμής (15€) αξίζει να το προσθέσετε στην βιβλιοθήκη σας.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Proponent Games για τις ανάγκες του Review.

Antonball Deluxe

6

ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

6.0/10

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Ωραία καθαρά 8-bit γραφικά.
  • Μουσική.
  • Local multiplayer και versus mode.
  • Τιμή.

ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ

  • Δυσκολία.
  • Έλλειψη έμπνευσης στα level και τους χαρακτήρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!