10 Second Ninja X Review

Ο ορισμός του Fast Food

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Τι είσαι ικανός να κάνεις σε 10 δευτερόλεπτα; Εγώ σίγουρα όχι πολλά πράγματα που απαιτούν καλή φυσική κατάσταση, αλλά ο πρωταγωνιστής του 10 Second Ninja X μπορεί να κάνει άπειρα πράγματα σε πολύ λίγο χρόνο. Βέβαια από την άλλη, αφού εγώ χειρίζομαι τον παίκτη.. μάλλον εγώ κάνω τα περισσότερα και όχι ο Ninja. Μετά από αυτή την μικρή διαφωτιστική για μένα παρατήρηση, ας δούμε τι έχει να προσφέρει η έκδοση του 10 Second Ninja X για το Nintendo Switch.

Το παιχνίδι αρχικά κυκλοφόρησε στο Steam, το Playstation 4 και το Xbox το 2016 από την αγαπημένη Curve Digital δια χειρός Four Circle Interactive, ενώ στο Nintendo Switch κυκλοφόρησε τις 30 Ιουλίου 2021. Το παιχνίδι το είχα δοκιμάσει στο Playstation 4 καθώς ήταν δωρεάν με τα PS Plus του Μαρτίου του 2017. Μου άρεσε αρκετά, αλλά νομίζω ότι ο ερχομός του στο Nintendo Switch το κάνει να φαίνεται πιο οικείο, καθώς τικάρει πολλά από τα κουτάκια των mobile games.

To 10 Second Ninja X είναι ένα action-platformer στο οποίο έχουμε στη διάθεσή μας 10 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσουμε ένα από τα 100 διαθέσιμα levels. Παρόλο που ο χρόνος παραμένει ίδιος για όλες τις πίστες, όσο προχωράμε τα 10 δευτερόλεπτα φαίνονται λιγότερα. Σκοπός βέβαια δεν είναι μόνο να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μόνο εντός χρόνου, αλλά και ακόμα πιο γρήγορα. Η επιβράβευση γίνεται μέσω συστήματος αστεριών με μέγιστο τα τρία. Τα αστέρια είναι απαραίτητα για να μας ξεκλειδώσουν τους 11 διαθέσιμους διαφορετικούς κόσμους του παιχνιδιού.

Οι 11 αυτοί κόσμοι ξεδιπλώνονται σε 100 και ούτε ένα παραπάνω levels. Οι κόσμοι παρουσιάζονται στο κεντρικό κατάστρωμα του πλοίου σε μορφή τηλεοράσεων. Μην περιμένετε κάποια βαθιά υπόθεση γύρω από το παιχνίδι. Η ιστορία είναι τόσο ρηχή, που ακόμα και ο κακός του παιχνιδιού ονομάζεται Greatbeard, καμία πρωτοτυπία. Η πρωτοτυπία βέβαια απουσιάζει και από τον σχεδιασμό του κακού, που θυμίζει Dr. Ivo Robotnik από το Sonic. Οι αναφορές στο Sonic συνεχίζονται και στους αντιπάλους που θα συναντήσετε μέσα στις πίστες. Το παιχνίδι εξελίσσεται πάνω σε ένα ιπτάμενο airship με τον «ψυχοπαθή» κακό του παιχνιδιού να σας προκαλεί συνεχώς σε δοκιμασίες ενάντια στον χρόνο. Δεν θα συναντήσετε βέβαια μόνο αντιπάλους και προκλήσεις. Ευχάριστη νότα στο ταξίδι σας έρχεται να δώσει ο Benji, ο οποίος είναι στη δούλεψη του Greatbeard, αλλά δεν θα διστάσει να μας βοηθήσει με την πρώτη ευκαιρία.

Η ιστορία δεν θα μας απασχολήσει αρκετά, αφού το ύφος και το στήσιμο του παιχνιδιού βασίζεται στο gameplay, το οποίο είναι γρήγορο… αρκετά γρήγορο. Οι δοκιμασίες είναι απλές, πρέπει να εξουδετερώσουμε τους εχθρούς εντός 10 δευτερολέπτων. Όσο πιο γρήγορα τόσο μεγαλύτερη η ανταμοιβή. Δεν είναι εύκολο και το παιχνίδι δείχνει τα δόντια του από τα πρώτα level. Αυτός ίσως να είναι και ο λόγος που πολλοί μπορεί να το παρατήσουν εύκολα. Παρά τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει κάποιος, το παιχνίδι προσφέρει tips για την ολοκλήρωση κάθε level και για τους ακόμα πιο τεμπέληδες δίνει την δυνατότητα της μείωσης της ταχύτητας όλου του παιχνιδιού με το επίπεδο μείωσης να ξεπερνά τα όρια του slow motion.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που εκτίμησα ιδιαιτέρως και δεν θα έπρεπε να λείπει από κανένα fast paced platformer είναι το instant restart. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το level αρχίζει από την αρχή αστραπιαία, χωρίς να χάνουμε τον ρυθμό μας σε βαρετά loadings. Αν νιώθεις «πολύ σκληρός για να πεθάνεις», μετά τον τερματισμό του παιχνιδιού μας ξεκλειδώνεται το marathon mode. Στο marathon mode καλούμαστε να ολοκληρώσουμε 10 πίστες με ένα πέρασμα. Restart, καμπανάκια κλπ δεν υπάρχουν. Όσον αφορά το replayability μετά τον τερματισμό, νομίζω ότι ελάχιστοι θα επιστέψουν ξανά. Ίσως οι πιο τελειομανείς που αναζητούν να έχουν και τα τρία αστέρια σε κάθε πίστα ή για να συλλέξουν τα εννιά collectibles που προσφέρει συνολικά το παιχνίδι. Τέλος αν σας αρέσουν οι συγκρίσεις και οι διαμάχες με φίλους και μη, το παιχνίδι προσφέρει online leaderboards. Το κακό με τα online leaderboards, ειδικά μόλις έχεις ολοκληρώσει μία πίστα καταϊδρωμένος, είναι ότι θα συναντήσεις κάποιον που θα το έχει κάνει στο μισό χρόνο και θα νιώθεις παντελώς άχρηστος!

Συνοψίζοντας, το 10 Second Ninja X μετά από πέντε χρόνια κυκλοφορίας σε άλλες πλατφόρμες, βρήκε το αληθινό του σπίτι στο Nintendo Switch. Οπτικά τα γραφικά του απλοϊκά και καλογυαλισμένα κάνοντας το ιδανικό για μικρές οθόνες, ενώ η μουσική του επένδυση είναι ιδανική για να προσφέρει τον κατάλληλο ρυθμό στο παιχνίδι, χωρίς όμως να εντυπωσιάζει. Το παιχνίδι είναι ιδανικό για αυτούς που ψάχνουν το challenge και τους αρέσει το 2D platforming, ενώ τα level είναι τόσο σύντομα σε διάρκεια, όπου το κάνει ιδανικό για casual εξορμήσεις μέσα στην ημέρα.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Curve Digitalγια τις ανάγκες του Review.

7.5

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

7.5/10

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

  • Απλό και γρήγορο. Πολύ γρήγορο…
  • Δυσκολία που ανταμείβει τον παίκτη με την ολοκλήρωση.
  • Χαμηλή τιμή.

ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ

  • Αρκετές φορές οι πίστες δίνουν την αίσθηση ότι επαναλαμβάνονται.
  • Replayability. Μετά τον τερματισμό θα επιστρέψουν μόνο οι τελειομανείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!