Νεο PSVR υπό ανάπτυξη από την Sony για το PS5

Με νέο χειριστήριο και σύνδεση με ένα καλώδιο

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on email
Share on linkedin

Η Sony ετοίμαζε μία έκπληξη πριν το αποψινό State of Play αφού από το πουθενά ανακοίνωσε την επόμενη έκδοση του PSVR headset το οποίο αναπτύσσεται για το PlayStation 5. To headset περιγράφεται σαν το «επόμενης γενιάς σύστημα VR» το οποίο θα προσφέρει την «υπέρτατη εμπειρία αναψυχής» σύμφωνα με τον Hideaki Nishino του PlayStation

Ο Nishino ανέφερε πως το νέο σύστημα VR θα παρέχει «δραματικά άλματα στην απόδοση αλλά και την δια-δραστικότητα». Εξήγησε ως «οι παίχτες θα νιώθουν μια ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση παρουσίας και θα εισέρχονται ακόμα περισσότερο στους gaming κόσμους τους με το που φορέσουν το νέο headset”.

Ο Nishino συνέχισε λέγοντας πως οι μηχανικοί του PlayStation παίρνουν ότι έμαθαν από το υπάρχων μοντέλο του PSVR και χρησιμοποιούν το feedback για να τους φωτίσει τον δρόμο προς το νέο μοντέλο. Δεν μάθαμε πολλές λεπτομέρειες για το νέο headset και δεν μοιράστηκαν εικόνες, αλλά ο Nishino επιβεβαίωσε πως δεν θα είναι ασύρματο.

Το νέο headset «βελτιώνει τα πάντα, από την ανάλυση και το πεδίο όρασης έως την εντόπιση κίνησης και την ταχύτητα αντίδρασης. Θα συνδέεται στο PS5 με ένα μοναδικό καλώδιο ώστε να απλοποιήσει την εγκατάσταση και να βελτιώσει την χρηστικότητα ενώ ταυτόχρονα δίνει την δυνατότητα μίας εμπειρίας υψηλής πιστότητας» είπε ο Nishino.

Το νέο PSVR headset για το PS5 θα χρησιμοποιεί ένα επίσης νέο VR χειριστήριο το οποίο αξιοποιεί μερικές από τις λειτουργίες κλειδί του DualSense χειριστηρίου του PS5, δίνοντας έμφαση ταυτόχρονα σε μεγάλου βαθμού εργονομία.

 «Αυτό είναι μόνο ένα από τα παραδείγματα της future-proof τεχνολογίας που αναπτύσσουμε ώστε να ταιριάζει με το όραμα μας για μία νέα γενιά VR παιχνιδιών και εμπειριών» είπε ο Nishino.

Σε μία συνέντευξη, ο CEO του PlayStation Jim Ryan επεσήμανε τις εξελίξεις που έχει πραγματοποιήσει η Sony για τη βελτίωση της εμπειρίας από τη χρήση του νέου PSVR, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς στην εγκατάσταση ενός καλωδίου. Προφανώς αυτό είναι αποτέλεσμα του feedback που ήρθε από χρήστες του υπάρχοντος headset.

Ο Ryan απέφυγε να αναφερθεί στο νέο headset με οποιοδήποτε όνομα, συμπεριλαμβανομένου του PSVR 2. Αλλά μοιράστηκε κάποια εικόνα για το γιατί η Sony κάνει άλλο ένα VR headset όταν η αγορά εικονικής πραγματικότητας δεν έχει ακόμη καταφέρει τεράστια επιτυχία.

«Πιστεύουμε στο VR και είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα του παρόντος PlayStation VR και πιστεύουμε ότι θα κάνουμε καλή δουλειά με το νέο μας σύστημα VR για το PlayStation 5. Μας αρέσει να καινοτομούμε, πιστεύουμε ότι η κοινότητά μας προτιμά να καινοτομούμε. Θα γύριζα την ερώτηση και θα έλεγα, Γιατί όχι; Για εμάς, είναι ένα πολύ λογικό βήμα που πρέπει να κάνουμε. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό και πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που πρόκειται να κάνουν παιχνίδια VR για το νέο μας σύστημα VR θα είναι επίσης πολύ ενθουσιασμένοι.»

Όσον αφορά launch παιχνίδια, ο Ryan αρνήθηκε επίσης να μοιραστεί οποιεσδήποτε λεπτομέρειες, αν και είπε, “Προφανώς θα ξεκινήσουμε το νέο μας σύστημα VR με την κατάλληλη υποστήριξη λογισμικού.”

Είναι ακόμα πολύ νωρίς για το νέο PSVR headset του PS5 – δεν θα κυκλοφορήσει το 2021 – αλλά ο Nishino ανέφερε πως ήθελε να πει στους θαυμαστές ότι κάτι νέο έρχεται και ότι οι προγραμματιστές συνεργάζονται ήδη πάνω σε αυτό.

Τέλος, ο Nishino είπε ότι η Sony ως εταιρεία παραμένει δεσμευμένη να βοηθήσει την VR τεχνολογία να απογειωθεί.

Διαβάστε Ακόμα: PlayStation: Το επόμενο State of Play έρχεται αύριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόσφατα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα:

Panagiotis Kefis

H Nintendo στο χθεσινό Direct  έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα gameplay πλάνα από το Splatoon 3. Συγκεκριμένα παρουσίασε το Salmon Run …

Panagiotis Kefis

Παράλληλα τρέχει προσφορά με έκπτωση 50%

Panagiotis Kefis

Τι εκπλήξεις μας ετοιμάζει η Nintendo για σήμερα

Panagiotis Kefis

To GTA V κυκλοφορεί στην τρίτη κατά σειρά γενιά

Panagiotis Kefis

H περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το Facebook εδώ και περίπου δύο χρόνια συνεχίζεται. Μετά τις διαφόρων ειδών δικαστικές περιπέτειες και σκάνδαλα που ταλανίζουν την …

Panagiotis Kefis

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) δημιούργησαν ένα νέο υλικό, που είναι πιο ισχυρό από τον χάλυβα (ατσάλι), αλλά ελαφρύ σαν …

Διαβάστε τα τελευταία μας Reviews:

Panagiotis Kefis

Μία από τις καλύτερες co-op εμπειρίες

Panagiotis Kefis

Μπορεί ο συνδυασμός καλών παιχνιδιών να πετύχει;

Panagiotis Kefis

Η διασκεδαστική σειρά επιστρέφει

Panagiotis Bisarakis

Συναρπαστικά extreme sports με μία δόση cringe

Panagiotis Kefis

To Guardians of the Galaxy είναι η έκπληξη του 2021

Panagiotis Kefis

Αυτό το Zombie Apocalypse ξεκίνησε από ένα μπεργκεράδικο!!